22/6/21

Στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών συμμετείχε ο Βοιωτός Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Διαλόγου "Σύνθεσις" Κ. Αγγελόπουλος

Ο Βοιωτός Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Διαλόγου "Σύνθεσις" συμμετείχε στο φετινό 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, σε συζήτηση με τον Καθηγητή Roderick Beaton, με αφορμή και το πρόσφατο βιβλίο του Καθηγητή: Ελλάδα - Βιογραφία ενός Σύγχρονου Έθνους. 


Η συζήτηση διενεργήθηκε στο πλαίσιο της θεματικής του Φόρουμ για τα 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και είχε τίτλο: "Η ιδέα της Ευρώπης και η ιδέα της Ελλάδας: Παρελθόν, παρόν και μέλλον".

Η συζήτηση αναφέρθηκε στην σημασία των Περσικών πολέμων για την Ευρώπη, στην αέναη διαπάλη μεταξύ Ανατολής και Δύσης και στις αρχές και τις αξίες της Ευρώπης που γεννήθηκαν εδώ στην Ελλάδα 2.500 χρόνια πριν.

Ο κ. Αγγελόπουλος μίλησε για την σπουδαία και κρίσιμη μάχη των Πλαταιών και στη σημασία της έμφασης στις ελληνικές αξίες (ελευθερία, δημοκρατία, ισονομία κτλ) για να αντιμετωπίσουμε όλες τις σύγχρονες προκλήσεις.

Σημειώνεται ότι ο Καθηγητής Roderick Beaton ήταν από το 1988 ως το 2018 Καθηγητής στην Έδρα Κοραή Νεοελληνικής και Βυζαντινής Ιστορίας, Γλώσσας και Φιλολογίας στο King’s College London και από το 2012 Διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών στο ίδιο Πανεπιστήμιο.


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου