29/6/21

ΕΣΥΝ Βοιωτίας: Κανένας αντιεπιστημονικός διαχωρισμός των ναρκωτικών σε “σκληρά – μαλακά”

Το παράρτημα Βοιωτίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (Ε.ΣΥ.Ν.), τιμώντας την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών, πραγματοποίησε το Σάββατο 26 Ιουνίου, με μεγάλη επιτυχία, δράση στον πεζόδρομο της Κρύας.


Με κεντρικό σύνθημα “Ελεύθερες ουσίες-κλειδωμένα όνειρα! Με συλλογική ευθύνη αγωνιζόμαστε για την αληθινή ουσία! ”  μέλη του Ε.ΣΥ.Ν. μοίρασαν ανακοινώσεις και ενημέρωσαν τον κόσμο για τις κοινωνικές αιτίες που επιδείνωσαν όλες τις πλευρές της χρήσης και της εξάρτησης, ιδιαίτερα κατά το διάστημα της πανδημίας του Covid-19.

“Στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας βρήκαν ευκαιρία μία σειρά από κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμοί για νέα πεδία κερδοφορίας μέσα από την νομιμοποίηση της κάνναβης. Αυτή η επιλογή δεν έχει σχέση με κανενός είδους ελευθερία την οποία χρησιμοποιούν για να δικαιολογήσουν τα τεράστια κέρδη που φέρνει και θα φέρει η επενδυτική αυτή δραστηριότητα. Άλλωστε, η κάνναβη και γενικά τα ναρκωτικά μπορούν να είναι πολύ αποτελεσματικά όπλα καταστολής, σε μια εποχή που ακόμα και μία απλή βόλτα ή έξοδος μπορεί να στοχοποιηθεί, όπως άλλωστε και οι συλλογικές διεκδικήσεις”, σημειώνει το ΕΣΥΝ.

Και προσθέτει: “Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους, μέσα από τους μαζικούς φορείς, τα σωματεία, τους συλλόγους γονέων, ιδιαίτερα στους νέους μέσα από τις Οργανώσεις τους (πχ μαθητικά Συμβούλια), να πυκνώσουν τις γραμμές του αντιναρκωτικού κινήματος. Να ενσωματώσουν στη δράση τους τα αιτήματά του και να διεκδικήσουν μαζί μας :

Ενίσχυση του ρόλου των Κέντρων Πρόληψης, άμεσες προσλήψεις με σκοπό την πλήρη στελέχωση με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό

Μέτρα για την αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής, την προστασία των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Παύση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας ιδιωτικών φορέων και ΜΚΟ στους τομείς Πρόληψης και Απεξάρτησης. Πρόληψη και απεξάρτηση δημόσια και δωρεάν για όλους με ενίσχυση των προγραμμάτων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Όχι στη νομιμοποίηση της κάνναβης. Κανένας αντιεπιστημονικός διαχωρισμός των ναρκωτικών σε “σκληρά – μαλακά ”, σε «λειτουργικό-μη λειτουργικό χρήστη», σε «ακίνδυνη-επικίνδυνη» χρήση”.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου