29/6/21

Συνάντηση με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) για τα Ακίνητα της Κρύας

Στην πρόσφατη συνάντηση με την Διοίκηση της ΕΤΑΔ, στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου διαπαραταξιακή επιτροπή για την διεκδίκηση της παραχώρησης των ακινήτων της Κρύας στο Δήμο Λεβαδέων έθεσε εκ νέου το ζήτημα αναφέτεται με σχετική ανακοίνωση η παράταξη “Δυναμική Αυτοδιοικητική Συνεργασία”, τονίζοντας οτι ο Δήμαρχος δεν προέβει σε καμία ενέργεια ενημέρωσης του Δ.Σ. και των δημοτών.


Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑΔ κ. Βλαστός, ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Ταγκαλέγκας, η κα. Γιώτα Πούλου Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δυναμική Αυτοδιοικητική Συνεργασία” και ο κ. Χάρης Κατής εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης “Αλλάζουμε Σελίδα”. 

“Επειδή το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας για την έκβαση της επίσκεψης αλλά και των επόμενων ενεργειών του Δήμου, κορυφώνεται καθημερινά και ζητούν σχετική ενημέρωση, αναφέρουμε τα εξής: Η συζήτηση δεν είχε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού οι εκπρόσωποι της ΕΤΑΔ επιμένουν στην τελευταία πρότασή τους, του μισθώματος των 2.200 ευρώ μηνιαίως. Δεν δέχτηκαν την αμιγή πολιτιστική χρήση όλου του ακινήτου επειδή εκτιμούν ότι  απαξιώνεται η εμπορική αξία του, δεν συναινούν στο συμβολικό μίσθωμα και τέλος δήλωσαν ότι αν δεν συναινέσει το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελική τους πρόταση, θα προβούν στην σχετική προκήρυξη διαγωνισμού για την εκμίσθωσή του σε ιδιώτη. Ανέφεραν μάλιστα ότι έχουν ήδη διερευνήσει την τοπική αγορά και έχουν καταγράψει σχετικό ενδιαφέρον από επιχειρηματίες της περιοχής”, τονίζεται στην ανακοίνωση. 

Και καταλήγει: “Η  ΔΑΣ, επιμένει συνεχίζει να υποστηρίζει την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (110/ 2020).  Προτείνει τα ακίνητα της Κρύας και συγκεκριμένα το Συνεδριακό κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος» καθώς και η αίθουσα – Εκθεσιακός χώρος του ισογείου, να παραμείνουν ανοικτά και να λειτουργήσουν άμεσα προς όφελος των δημοτών με ευθύνη του Δημοτικού Συμβουλίου και την κινηματική συνδρομή  των πολιτών”.

Επίσης προτείνει “να καταβληθεί προσωρινά, συμβολικό ενοίκιο στην ΕΤΑΔ, όπως καταβάλλεται για τα ακίνητα του Ξενία και της Νεροτριβή-Πινακοθήκης Λαζαρή (περίπου 350 ευρώ μηνιαίως), μέχρι την διευθέτηση της παραχώρησης” και “να διεκδικηθεί, με παρέμβαση σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, η νομοθετική ρύθμιση της οριστικής παραχώρησης των ακινήτων της Κρύας και για την οποία η ΕΤΑΔ δεν μπορεί να θέσει αντιρρήσεις, όπως έγινε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε πολλούς Δήμους της χώρας, π.χ. Δήμοι Πατρέων, Αγίου Δημητρίου, Κερατσινίου- Δραπετσώνας κ.α.”


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου