1/6/21

Βραβείο και διάκριση για τις μαθήτριες από την Λιβαδειά Α. Παπαχαραλάμπους και Μ. Γιοβανούδη

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 9ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Εφηβικού Διηγήματος και Ποίησης “Γρηγόρης Πεντζίκης”, ο οποίος πραγματοποιείται από το σχολικό έτος 2012-2013, έως και σήμερα. Ο 9ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός, διοργανώθηκε από τον Επιστημονικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «Εκπαιδευτικός Κύκλος», σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και υλοποιήθηκε με την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι κατά την τελευταία διετία και εν μέσω πανδημίας συμμετείχαν στο διαγωνισμό περισσότεροι από χίλιοι μαθητές και μαθήτριες, από όλη σχεδόν τη χώρα, καθώς και από ελληνόφωνα σχολεία του εξωτερικού. 

Τα κείμενα που κατατέθηκαν προς κρίση διαβάστηκαν με ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό από την κριτική επιτροπή και έτσι ομόφωνα έγινε η επιλογή των δώδεκα κειμένων για διάκριση που αφορούν στα επίπεδα Λυκείου και Γυμνασίου (Ποίηση και Πεζογραφία). 

“Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στις συναδέλφισσες και στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας, καθώς και στα Ελληνόφωνα σχολεία του εξωτερικού που παρακίνησαν και εμψύχωσαν τις μαθήτριες και τους μαθητές τους να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό. Κυρίως όμως ευχαριστούμε τις νέες και τους νέους που μας τίμησαν με την αποστολή των κειμένων τους και μας έδωσαν την ευκαιρία να ταξιδέψουμε κι εμείς μαζί τους και να καταλάβουμε, σύμφωνα και με το σοφό λόγο του Άμλετ προς τον Οράτιο πως τελικά: υπάρχουν πολύ περισσότερα πράγματα, στη γη και στον ουρανό απ’ όσα με τη λογική μας μπορούμε να ονειρευτούμε”.

Η απονομή των βραβείων του διαγωνισμού θα γίνει σε διαδικτυακή εκδήλωση στις 28 Ιουνίου 2021 στις 19:30. Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή στο κοινό και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού στη διεύθυνση https://www.educircle.gr/pentzikis/ όπου θα αναρτηθεί και το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Στο Δ Επίπεδο Γυμνασίου - Πεζογράφημα το 1ο βραβείο απονεμήθηκε στην Άννα Παπαχαραλάμπους (ψευδώνυμο: Ανέτα Αυγερινού), μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς για το πεζογράφημα «Μέρες λοιμού του 2020».

Στο Α Επίπεδο Λυκείου – Ποίηση ο 2ος ειδικός έπαινος διάκρισης απονεμήθηκε στη Μελετίνα Γιοβανούδη (ψευδώνυμο: Μαρμαρυγή), μαθήτρια του 1ου Γενικού Λυκείου Λιβαδειάς για το ποίημα «ΗΒΗ». 

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας με ανακοίνωσή του συγχαίρει τις δύο μαθήτριες τονιζοντας.  

“Μας έκαναν περήφανους, γεμίζοντας μας με συγκίνηση, ικανοποίηση και αισιοδοξία για τους νέους της πόλης μας που σε πείσμα των καιρών συνεχίζουν να καταθέτουν τις ιδέες, τις ανησυχίες και τα όνειρα τους μέσα από την τέχνη και τη δημιουργική έκφραση της γραφής”, σημείωσε ο κ. Ταγκαλέγκας.

Και αφού ευχήθηκε και άλλες επιτυχίες κατέληξε: “Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς που στέκονται αρωγοί σε τέτοιες προσπάθειες, εμψυχώνοντας και στηρίζοντας τους μαθητές να παράξουν λογοτεχνικό λόγο και με αυτόν τον τρόπο να εκφράσουν συναισθήματα, να καταγράψουν εμπειρίες, να φανταστούν και να θίξουν ζητήματα που τους απασχολούν, μεταδίδοντας τα μηνύματά τους στους εφήβους, αλλά και σε όλους μας”.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου