29/6/21

Σημαντικά έργα για την Βοιωτία δρομολογήθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς

 

Σημαντικά έργα δρομολογήθηκαν κατά την 7η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.


Ειδικότερα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας αποφάσισε με ευρύτατη πλειοψηφία:

1. Την αύξηση του προϋπολογισμού στο ύψος της οριστικής μελέτης του έργου της ΣΑΕΠ 066: «Κατασκευή Δημοτικού Χώρου Στάθμευσης στον Οικισμό των Δελφών», από 1.500.000€ στα 3.238.537,45€.

2. Την αύξηση του προϋπολογισμού στο ύψος της οριστικής μελέτης του έργου της ΣΑΕΠ 066: «Επισκευή – Αντικατάσταση φέροντος οργανισμού κελύφους κλειστού γηπέδου Ιτέας», από 365.000€ στα 1.435.205€.

3. Την ένταξη στην ΣΑΕΠ066 των νέων έργων :

«Κατασκευή κυκλικών κόμβων Δήμου Λεβαδέων», προϋπολογισμού 1.387.000.

«Κατασκευή δρόμου περιπάτου από την ανατολική είσοδο της έδρας προς την Κοινότητα Καλλιθέας Δήμου Μακρακώμης», προϋπολογισμού 482.000.

«Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Στυλίδας», προϋπολογισμού 990.000.

4. Την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος 2021 για την ένταξη και τη χρηματοδότηση των ακόλουθων έργων, μελετών και δράσεων:

«Συμπληρωματικές μελέτες ολοκλήρωσης αναδασμού Ανθοχωρίου Π.Ε. Βοιωτίας», προϋπολογισμού 220.000.

«Επέκταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού κόμβων της Π.Ε. Φωκίδας», προϋπολογισμού 137.000.

«Ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων και ενσωμάτωση τους σε γεωτεχνολογικές μεθόδους για την έρευνα της επικινδυνότητας εκδήλωσης κατολισθήσεων στην Π.Ε. Ευρυτανίας», προϋπολογισμού 110.000.

«Αντικατάσταση χλοοτάπητα και συμπληρωματικές εργασίες στο γήπεδο Μεγαπλάτανου του Δήμου Λοκρών», προϋπολογισμού 300.000.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, o Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Καταφέραμε σε άλλη μια συνεδρίαση να συνθέσουμε απόψεις και να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις για μικρά και μεγάλα έργα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Ξεχωρίζει το έργο της κατασκευής Δημοτικού Parking Δελφών, το οποίο μπαίνει στο τελικό στάδιο της υλοποίησης, όπως και μια σειρά αναγκαίων έργων άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων. Συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε, να αποφασίζουμε, να υλοποιούμε και να ανταποκρινόμαστε στις δεσμεύσεις μας και κυρίως στις ανάγκες του τόπου μας και όλων των Στερεοελλαδιτών».


Επίσης το Περιφερειακό Συμβούλιο σε ότι αφορά την Βοιωτία έδωσε την έγκρισή του και για σειρά άλλων περαμβάσεων.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για:

* Μελέτες ειδικών διαδρομών για το Ράλι Ακρόπολις στο Μοσχοπόδι του Δήμου Θηβαίων, προϋπολογισμού 37.000 ευρώ (Τεχνικό Πρόγραμμα Π.Ε. Βοιωτίας). 

* Εργασίες πρασίνου στον κόμβο Μιχαηλίδη του Δήμου Θηβαίων, προϋπολογισμού 13.000 ευρώ (Τεχνικό Πρόγραμμα Π.Ε. Βοιωτίας).

Επέκταση κιγκλιδωμάτων στη γέφυρα Πυρίου του Δήμου Θηβαίων, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ (Τεχνικό Πρόγραμμα Π.Ε. Βοιωτίας).  

* Ακόμη, η Π.Ε. Βοιωτίας προβάλλει και αναδεικνύει τα ιστορικά και γεωγραφικά της τοπωνύμια, προϋπολογισμού 20.000 ευρώ (Τεχνικό Πρόγραμμα Π.Ε. Βοιωτίας).   

«Κάθε μέρα, κάνουμε ένα ακόμη βήμα, με στόχο να βελτιώσουμε τις υποδομές μας, να ομορφύνουμε τον τόπο μας, να αναδείξουμε τους προορισμούς μας. Σ` αυτό το Περιφερειακό Συμβούλιο, η Π.Ε. Βοιωτίας έλαβε την έγκριση για μια σειρά από διεκδικήσεις που αφορούν στους Δήμους Λεβαδεών και Θηβαίων, για μικρά και μεγαλύτερα έργα που θα προσθέσουν επιπλέον αξία σ` εκείνα που έχουν προηγηθεί αλλά και σ` εκείνα που θα ακολουθήσουν», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας κ. Φανή Παπαθωμά

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου