29/6/21

Επίσκεψη στον ΕΦΚΑ Θήβας πραγματοποίησε η Γ. Πούλου

Με την διευθύντρια του υποκαταστήματος ΕΦΚΑ Θήβας, κα Στέλλα Δημητριάδου, συναντήθηκε η Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου.


“Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήσαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η απόφαση που έλαβε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την ενοποίηση του ΟΑΕΕ με τον ΕΦΚΑ, αιφνιδιαστικά τις ημέρες του Πάσχα, χωρίς καμία προετοιμασία και σχεδιασμό, έχει οξύνει τα μεγάλα προβλήματα που ήδη αντιμετώπιζαν”, είπε η Γ. Πούλου.

Και συμπλήρωσε: “Το ακατάλληλο και ανεπαρκές μισθωμένο κτήριο, που δεν κάλυπτε ούτε καν τις ανάγκες του ΕΦΚΑ, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις πρόσθετες ανάγκες από τη μεταφορά των υπαλλήλων του ΟΑΕΕ, αλλά ούτε και του αρχείου του. Επιπλέον, τα προβλήματα διογκώνονται από την έλλειψη σύγχρονου εξοπλισμού, αλλά και από την έλλειψη της απαραίτητης εκπαίδευσης του προσωπικού σε αυτόν. Τέλος, επείγει η πρόσληψη  πρόσθετου προσωπικού, για να μπορέσει ο ΕΦΚΑ Θήβας να ανταποκριθεί στις ανάγκες της περιοχής από την Αλίαρτο μέχρι και τα Δερβενοχώρια!”. 

Καταλήγοντας επεσήμανε: “Ταυτόχρονα, συζητήσαμε τη δυνατότητα λειτουργίας της Υγειονομικής Επιτροπής του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) και στη Λιβαδειά, έτσι ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες από την αναγκαστική μετακίνησή τους στο ΚΕΠΑ της Θήβας, με την προϋπόθεση όμως της μη αποδυνάμωσης του τμήματος, που αποτελείται από δύο μόνο υπαλλήλους.     

Δεσμεύτηκα να αναδείξω τα προβλήματα αυτά, ώστε να συμβάλλω στην άμεση επίλυσή τους”

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου