15/6/21

Εξιχνιάσθηκαν 6 κλοπές απο σπίτια και 1 απόπειρα σε περιοχές της Λιβαδειάς

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα, εξιχνιάσθηκαν συνολικά 6 κλοπές και 1 απόπειρα κλοπής, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το χρονικό διάστημα από 19 Μαρτίου έως 22 Μαΐου 2021, σε περιοχές της Λιβαδειάς.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, ενώ διερευνώνται τα στοιχεία ταυτότητας ενός ακόμα συνεργού τους. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους, οι συγκεκριμένοι επέλεγαν κυρίως αραιοκατοικημένες περιοχές που υπήρχαν μονοκατοικίες, δρούσαν πάντα πρωινές ώρες που οι ένοικοί τους συνήθως απουσίαζαν, ενώ για να διαπιστώσουν την απουσία τους, χτυπούσαν αρχικά τα κουδούνια των σπιτιών.

Σε περίπτωση μη απουσίας τους, προφασιζόντουσαν οτι ήθελαν να πιούν ένα ποτήρι νερό και έφευγαν , όπως και πραγματοποιήθηκε στην υπόθεση της απόπειρας κλοπής.

Επιπλέον, προτιμούσαν να εισβάλουν στις κατοικίες από ανασφάλιστες πόρτες ή παράθυρα, ενώ σε περίπτωση που δεν υπήρχε αυτή η επιλογή, τότε παραβίαζαν κάποια είσοδο.

Η λεία που αποκόμισαν περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, χρυσαφικά, καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς υποθέσεις.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου