13/6/21

5 θανατηφόρα τροχαία στη Στερεά τον Μάϊο

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, με στόχο τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, έδωσε στη δημοσιότητα συγκεντρωτικά στοιχεία που αφορούν τροχαία ατυχήματα και παραβάσεις για το μήνα Μάιο του 2021.

 

Στους νομούς Βοιωτίας, Φθιώτιδας,  Ευβοίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, σημειώθηκαν 37 τροχαία ατυχήματα εκ των οποίων 5 θανατηφόρα, με σοβαρό τραυματισμό και 31 ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό. 

Από τα τροχαία ατυχήματα - δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των ανωτέρω Νομών, καταγράφηκαν συνολικά 46 παθόντες. 

Ειδικότερα καταγράφηκαν 5 νεκροί, 1 σοβαρά τραυματίας και 40 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν η απόσπαση προσοχής του οδηγού, η παραβίαση προτεραιότητας, η μη τήρηση απόστασης ασφαλείας, η υπερβολική ταχύτητα, η παραβίαση της σήμανσης και η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.    

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Μάιο βεβαιώθηκαν συνολικά 4.826 παραβάσεις (1.184 για υπερβολική ταχύτητα, 25 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), 53 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 111 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 200 για μη χρήση προστατευτικού κράνους κατά την οδήγηση, 53 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 18 για αντικανονικό προσπέρασμα, 22 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 9 για αντικανονικούς ελιγμούς, 80 για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο., 11 για φθαρμένα ελαστικά, 521 για παράνομες σταθμεύσεις και 2.539 λοιπές παραβάσεις 

Από το σύνολο των ανωτέρω παραβάσεων, οι 311 αφορούν παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα της ασφαλούς οδήγησης και της οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας. 

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου