8/6/21

Με τον Διοικητή των νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας συναντήθηκαν εκπρόσωποι φορέων των Θηβών

Την Τρίτη 1η Ιούνη πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων Θήβας για την Υγεία με το Διοικητή του Γ. Ν. Λιβαδειάς – Γ. Ν. Θήβας κ. Τσαντήλα στη Λιβαδειά.


Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκε το Σωματείο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, που την ίδια μέρα πραγματοποίησε κινητοποίηση στο χώρου του νοσοκομείου με συγκεκριμένα αιτήματα στελέχωσης. 

“Κατά τη συνάντηση με το Διοικητή, από την πλευρά μας αναδείξαμε την ανάγκη υλοποίησης των συγκεκριμένων αιτημάτων που προσυπογράφουν 26 σωματεία και άλλοι κοινωνικοί φορείς της περιοχής μας και αφορούν το Νοσοκομείο Θήβας και τις άλλες δομές υγείας, απαιτώντας την ανάληψη συγκεκριμένων δεσμεύσεων.

Όσον αφορά τα αιτήματα για πλήρη στελέχωση όλων των κενών ιατρικού και άλλου προσωπικού με μόνιμες προσλήψεις και με ταυτόχρονη άυξηση και των οργανικών θέσεων, η «απάντηση» που πήραμε ήταν ότι όσα κενά προέκυψαν το προηγούμενο διάστημα καλύφθηκαν με μετακινήσεις. Επίσης ότι από 1 Ιούνη ανέλαβε υπηρεσία ένας αναισθησιολόγος με «μπλοκάκι» και ότι θα προκηρυχθούν 2 θέσεις αναισθησιολόγων”, σημείωσε η αντιπροσωπία των φορέων. 

Και πρόσθεσαν: “Εμείς τονίσαμε ότι παρεμβάσεις τέτοιου εμβλωματικού χαρακτήρα όχι μόνο δε δίνουν μόνιμες λύσεις, αλλα δημιουργούν και επιπλέον κενά, εξουθενώνοντας ακόμη περισσότερο το προσωπικό που δίνει επί μήνες τη μάχη με την πανδημία.

Στα αιτήματα που αφορούν τα Κέντρα Υγείας της περιοχής, τη δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στη βιομηχανική ζώνη Οινοφύτων και την ένταξη των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Ένσημα, ο Διοικητής δήλωσε ότι αυτά αφορούν την αρμοδιότητα της 5ης ΥΠΕ.

Τέλος, όσον αφορά τα αιτήματα για πλήρη στελέχωση και λειτουργία της ΜΕΘ του Γ.Ν. Θήβας, του ΚΕΦΙΑΠ και τη δημιουργία Κέντρου Αιμοδοσίας, ο Διοικητής ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες για να υλοποιηθούν. Από πλευράς μας εκφράσαμε την ανάγκη η υλοποίηση να προχωρήσει άμεσα και ολοκληρωμένα, στη βάση συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων”.

Καταλήγοντας υπογράμμισαν οτι “η υγεία δεν είναι κόστος, είναι ανάγκη” και συμπλήρωσαν: “Φαίνεται ότι οι κινητοποιήσεις που έχουν αναπτυχθεί όλο το προηγούμενο διάστημα, όπως αυτές θα κλιμακωθούν την επόμενη περίοδο, αποτελούν μονόδρομο για τους εργαζόμενους και κάτοικους της περιοχής μας. Η πίεση που ασκείται προς τους αρμόδιους φορείς πρέπει να γίνει πιο μαζική και πιο έντονη, ώστε οι ιθύνοντες να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά μας.

Γνωρίζοντας ότι απέναντί μας έχουμε μια πολιτική που υλοποιείται επί χρόνια στην κατεύθυνση της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης των δομών υγείας, είναι πιο επιτακτικό από ποτέ να εκφραστούν τα δίκαια αιτήματά μας”. 

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου