29/6/21

Στην ένταξη έργου της ΔΕΥΑΘ για βελτίωση υδροδότησης στο «Αντώνης Τρίτσης», αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Γ. Αναστασίου

Την ένταξη του   έργου της ΔΕΥΑ Θήβας με τίτλο «Βελτίωση υδροδότησης των οικισμών της ΔΕ Θίσβης του Δήμου Θηβαίων από τη ΔΕΥΑΘ»  στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» όπως ήδη είναι γνωστό, ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών. 


Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, κ. Στυλιανού Πέτσα, εγκρίθηκε το έργο προϋπολογισμού 3.715.000 ευρώ, αποτελώντας το πρώτο του Δήμου Θηβαίων που εντάσσεται στο νέο πρόγραμμα ανάπτυξης και αλληλεγγύης της αυτοδιοίκησης.

Το προτεινόμενο έργο αφορά: 

(α) την κατασκευή δεξαμενής ύδρευσης της ΔΕΥΑΘ για την Αλυκή Δήμου Θηβαίων, 

(β) την προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακών υδρομετρητών, συστήματος αυτόματης ανάγνωσης ενδείξεων και ελέγχου διαρροών σε δίκτυα ύδρευσης της Δ.Ε. Θίσβης, της ΔΕΥΑ Θήβας, 

(γ) τη βελτίωση ύδρευσης του εσωτερικού δικτύου Δ.Ε. Βαγίων.

Στη χρηματοδότηση του έργου περιλαμβάνονται και οι δαπάνες για τις απαραίτητες αρχαιολογικές έρευνες και παρακολούθηση των εκσκαφών από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, καθώς επίσης και  η δαπάνη σύνδεσης με το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΔΔΗΕ.

“Ο Δήμος Θηβαίων έχει καταθέσει σειρά προτάσεων για τη χρηματοδότηση  σημαντικότατων έργων με αναπτυξιακό χαρακτήρα με κύριο γνώμονα την εξυπηρέτηση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής  των πολιτών. Πρόκειται για πρώτο έργο  του Δήμου που εγκρίνει από  το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” ο αν. υπουργός κ. Σ. Πέτσας”, δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου.

Και πρόσθεσε: “Η βελτίωση υδροδότησης των οικισμών της ΔΕ Θίσβης είναι έργο πνοής  που έρχεται να δώσει λύση στο σοβαρό πρόβλημα της  υδροδότησης  της ΔΕ Θίσβης και της ΔΕ Βαγίων. Θέλω να συγχαρώ για αυτή την προσπάθεια τον πρόεδρο, το Δ.Σ. και  τα στελέχη της ΔΕΥΑΘ για την αρτιότητα της υποβληθείσας προτάσεως. Επίσης να ευχαριστήσω και τον βουλευτή Βοιωτίας κ. Ανδρέα Κουτσούμπα για τη συνδρομή του στην προσπάθεια του Δήμου” 


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου