23/6/21

Με επιτυχία η συναυλία του Μουσικού Σχολείου Λιβαδειάς

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, η συναυλία του Μουσικού Σχολείου Λιβαδειάς στο Ανοιχτό θέατρο της Κρύας.

Οι μαθητές και μαθήτριες χάρισαν σε μικρούς και μεγάλους μουσικές που τους ταξίδεψαν στο ένδοξο παρελθόν της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και τους περιήγησαν με τα παραδοσιακά τραγούδια στα παράλια της Μικράς Ασίας.

Η συναυλία αποτελεί την έναρξη των πολιτιστικών εκδηλώσεων στον Δήμο Λεβαδέων ύστερα από παύση 1,5 χρόνου, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το Μουσικό Σχολείο Λιβαδειάς ιδρύθηκε το 2017 και λειτούργησε για 1η φορά την σχολική περίοδο 2018-2019, στεγάζεται στον Άγιο Γεώργιο και φιλοξενεί 58 παιδιά από όλο τον Νομό Βοιωτίας.

Από την σχολική χρονιά 2021-2022, το Μουσικό Σχολείο Λιβαδειάς ‘‘μεγαλώνει’’, καθώς θα λειτουργήσουν Λυκειακές τάξεις.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων κ. Αλέξανδρος Μητάς, οι Αντιδήμαρχοι κ. Αθανάσιος Καλογρηάς, κ. Βάλια Καράβα, κ. Μιχάλης Σαγιάννης και κ. Ιωάννης Αποστόλου, ο επικεφαλής της παράταξης ΄΄ Αλλάζουμε Σελίδα΄΄ κ. Δημήτρης Καραμάνης και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Αγίου Γεωργίου και Δαύλειας, κ. Αθανάσιος Μίχος και κ. Παναγιώτης Στουρνάρας, αντίστοιχα.

Την εκδήλωση τίμησε πλήθος κόσμου, συγγενείς των μαθητών και μαθητριών και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας απουσίαζε από την μουσική βραδιά, όμως μετέφερε δια των αντιπροσώπων του, τα θερμά του συγχαρητήρια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για την εξαιρετική προσπάθεια και την υπέροχη παρουσίαση, καθώς και τις ευχαριστίες του προς όσους παρευρέθηκαν. Εύχεται του χρόνου να συναντηθούν ξανά για να μοιραστούν μελωδικές στιγμές ανάτασης και ευφορίας.


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου