15/6/21

Πανελλαδικές 2021. Ξεκίνημα με self test και νέο σύστημα εισαγωγής. Χωρίς προβλήματα η πρώτη μέρα στη Βοιωτία

Άνοιξε χθες Δευτέρα 14 Ιουνίου η αυλαία των Πανελλαδικών εξετάσεων, με τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων να διαγωνίζονται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας ενώ σήμερα Τρίτη 15 Ιουνίου, τη σκυτάλη πήραν οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων, που διαγωνίζονται στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Στη Βοιωτία η διαδικασία των εξετάσεων την πρώτη μέρα κύλισε ομαλά χωρίς προβλήματα. Οι εξετάσεις διεξάγονται εν μέσω πανδημίας, με την εφαρμογή ειδικού πρωτοκόλλου και με «οδηγό» τα self tests. Η ώρα έναρξης της εξέτασης έχει οριστεί στις 8:30 π.μ. και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι τις 8.00 π.μ.

Ωστόσο διπλό είναι φέτος το άγχος των υποψηφίων αφού, εάν βρεθούν θετικοί στον κοροναϊό, θα πρέπει να δώσουν εξετάσεις τον Σεπτέμβριο.

Η συμμετοχή υποψηφίων, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2021 προϋποθέτει την προηγούμενη διενέργεια self test και την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης.

Να σημειωθεί ότι το πρώτο τεστ για τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων έγινε από την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, για τυχόν περιπτώσεις επιβεβαιωτικού τεστ σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, ενώ το δεύτερο τεστ για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021, με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Παρασκευή 18 μέχρι τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021.

Για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων, το δεύτερο τεστ θα γίνει το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021, με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από το Σάββατο 19 μέχρι την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021.

“Αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μαθήτριες, κλείνει ένας κύκλος της ζωής σας, στον οποίο είμαι βέβαιος ότι θα ανατρέχετε με νοσταλγία τα επόμενα χρόνια. Τη Δευτέρα ξεκινά ίσως για τους περισσότερους η πρώτη από τις πολλές σημαντικές «μάχες» που θα κληθείτε να δώσετε στον ρου της ενήλικης πορείας σας”, σημειώνει στο μήνυμά του ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας Λάμπρος Κούτσικος.

Και προσθέτει: “Περάσατε μια χρονιά ομολογουμένως δύσκολη, απαιτητική, με προκλήσεις που υποψήφιοι προηγούμενων ετών δεν αντιμετώπισαν και εύχομαι να μην χρειαστεί στο μέλλον. 

Παρά τις αντιξοότητες, σταθήκατε προσηλωμένοι στο στόχο και τα όνειρά σας, στην διεκδίκηση μιας θέσης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Με αρωγούς τους γονείς και τους καθηγητές σας και με τη δύναμη που σας δίνει η κατάκτηση του ονείρου, είστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσετε την πρόκληση των Πανελλαδικών Εξετάσεων με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση.

Κάθε μάχη είναι νίκη της θέλησης και χαμένες είναι μόνον οι μάχες που δεν δόθηκαν. Η ζωή δεν αρχίζει και δεν τελειώνει σε μια δοκιμασία. Αυτό που μετράει πάνω απ' όλα είναι η θετική σκέψη, η έντιμη προσπάθεια και η αφοσίωση στα όνειρά σας”.

Και καταλήγει: “Εύχομαι ολόψυχα Κάθε Επιτυχία σε όλους, οι κόποι σας να ανταμειφθούν και τα σχέδιά σας

να ευοδωθούν, τα χαμόγελα να μη λείψουν από τα πρόσωπά σας. Αντιμετωπίστε με σθένος τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες, τον θυμωμένο Ποσειδώνα, και η δική σας Ιθάκη σύντομα θα φανεί στον ορίζοντα. Αιέν αριστεύειν”.

Επίσης μηνύματα πρός την σχολική κοινότητα για τις πανελλαδικές εξετάσεις απέστειλαν μεταξύ άλλων οι Βουλευτές Βοιωτίας Ανδρέας Κουτσούμπας, Γιώτα Πούλου και Γιώργος Μουλκιώτης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά και οι Δήμαρχοι του νομού Γιάννης Ταγκαλέγκας, Γιώργος Αναστασίου, Βούλα Καράλη, Βασίλης Περγάλιας, Γιάννης Σταθάς και Γιώργος Ντασιώτης.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου