3/2/20

Ερώτηση Γ. Πούλου για τα ΚΕΦΙΑΠ Θήβας και Άμφισσας


Αποτέλεσμα εικόνας για Γιώτα Πούλου

Η βουλευτής Βοιωτίας Γιώτα Πούλου κατέθεσε την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου ερώτηση στον Υπουργό Υγείας για τον κίνδυνο υποβάθμισης ή και της παύσης λειτουργίας  των Κέντρων Φυσικής Ιατρικής & Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Άμφισσας και Θήβας.
Τα ΚΕΦΙΑΠ, ενταγμένα στο ΕΣΥ από το 2012 ως οργανικές μονάδες των Νοσοκομείων, καλύπτουν ζωτικές ανάγκες θεραπείας και αποκατάστασης ανθρώπων με αναπηρία χωρίς οικονομική επιβάρυνση και χωρίς την ταλαιπωρία της μετακίνησης.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε πριν από ένα χρόνο σε γενναία αναβάθμιση των ΚΕΦΙΑΠ ανοιχτής νοσηλείας σε όλη τη χώρα με προσλήψεις προσωπικού μέσα από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 5.500 άνεργους επιστήμονες. Το πρόγραμμα έχει λήξει και υπάρχει η ανησυχία ότι δεν θα συνεχιστεί αυτή τη χρονιά, με συνέπεια την λειτουργική υποβάθμιση των ΚΕΦΙΑΠ και την επιστροφή στην ανεργία χιλιάδων νέων επιστημόνων σε όλη τη χώρα.

Η ερώτηση, με αφετηρία τις ανησυχίες των γονέων ΑμεΑ από την Άμφισσα και των εργαζομένων στη Θήβα, γενικεύει τον κίνδυνο να υποβαθμιστεί ένας σημαντικός θεσμός στον χώρο της δημόσιας υγείας, όπως είναι το ΚΕΦΙΑΠ.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου