18/2/20

Μια κορυφαία πατριωτική εκδήλωση, από τον Μορφωτικό Σύλλογο Λεβαδείας με θέμα «Η παραγωγικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων»

Ομιλητής ο Στρατηγός ε.α. Δ. Μπάκας
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκε ο Αντισμήναρχος Ιπτάμενος ε.α Λ. Αγγελόπουλος
Είπε κάποτε ο Θαλής ο Μιλήσιος ένας από τους επτά σοφούς του κόσμου «Ευχαριστώ τους Θεούς που γεννήθηκα Έλληνας». Η αλήθεια του Θαλή για την Ελλάδα.
Έτσι προλογήθηκε η ιστορική και κορυφαία πατριωτική εκδήλωση από τον Πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου κ. Γιώργο Κωσταγιάννη, με ομιλητή τον Βοιωτό συμπολίτη  στρατηγό εα. κ. Δημήτριο Κ. Μπάκα.
Μέσα σε μια ατμόσφαιρα που μετεβλήθη σε γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων.
Εν συντομία ο Πρόεδρος του Συλλόγου αναφέρθηκε στο βιογραφικό του ομιλητή και  ευχαρίστησε τους καλεσμένους, ιδιαίτερα τον ταξίαρχο Διοικητή του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Αλεξ. Γκούσιο, τον πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Λουκά Αποστολίδη, τον νυν βουλευτή Βοιωτίας κ. Ανδρέα Κουτσούμπα και τους πρώην Δημάρχους Λιβαδειάς, κ.κ. Άρη Ρούσσαρη και Νικόλαο Παπαγγελή και τον Αντισμήναρχο Λουκά Αγγελόπουλο.

Ο Ομιλητής κ. Δημήτρης Κ. Μπάκας, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου με γλαφυρό τρόπο και εκλαϊκευμένο λόγο αναφέρθηκε στην παραγωγικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, στο σημερινό παγκοσμιοποιημένο σκηνικό, στην Πατρίδα με την διευρυμένη κοινωνική της προέκταση, στην Ελληνική γλώσσα, στη Δημοκρατία, στην Ελληνική επινόησή της, στην αγωγή του Πολίτη, στην Εθνική Άμυνα και στην στρατιωτική θητεία, γενικότερα στο «ζωντανό Οργανισμό» των Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης, επιγραμματικά στη φάση της στρατιωτικής αγωγής.
Ο μεστός, εντυπωσιακός λόγος του στρατηγού Δημητρίου Μπάκα συμπεριέλαβε πολλές αναφορές στο παρελθόν, σε παλιές και σύγχρονες υποθήκες που αναμφίβολα βεβαιώνουν τις παραγωγικές δυνάμεις – σε όλα τα επίπεδα – την παρουσία και προσφορά των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Η Ελλάδα της Ιδέας, της πνευματικότητας, η Ελλάδα η γη των Ηρώων.


Ιδιαίτερα σημαντική και εντυπωσιακή υπήρξε κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως, η τιμητική αναφορά για τη δράση και την προσφορά στην Ελληνική Αεροπορία του συμπολίτη κ. Λουκά Αγγελόπουλου Αντισμήναρχου Ιπτάμενου ε.α., πρώην Αναπληρωτή Δημάρχου Λεβαδέων και πρώην Νομαρχιακού Συμβούλου Βοιωτίας για την προσφορά του στην πατρίδα και στην κοινωνική και πολιτική ζωή της Λιβαδειάς και της Βοιωτίας.
Ο Πρόεδρος κ. Κωσταγιάννης έκανε εκτενή αναφορά στο πλούσιο βιογραφικό του και στις σημαντικές θέσεις που κατείχε στην Πολεμική Αεροπορία και πιο συγκεκριμένα στις Πτέρυγες Μάχης της Αγχιάλου, της Θεσσαλονίκης, της Ελευσίνας και φυσικά της Τανάγρας.
Επίσης, εξήρε την πολύχρονη ανιδιοτελή προσφορά του στους πολίτες της πόλης της Λιβαδειάς και του Νομού Βοιωτίας.
Για τον κ. Αγγελόπουλο μίλησε και ο πρώην Δήμαρχος Λεβαδέων δικηγόρος Αριστείδης Ρούσσαρης, ο οποίος αναφέρθηκε με θερμά λόγια σε έναν άξιο συνεργάτη με τον οποίο είχε την χαρά και την τιμή να συνεργαστεί επί 8 χρόνια σε κρίσιμες θέσεις για την πόλη και τον Νομό, ο οποίος έδειχνε πάντα αλληλεγγύη και σύνεση εντός των Δημοτικών Συμβουλίων.
Ο κ. Ρούσσαρης κατέληξε λέγοντας ότι σε αυτή την περίπτωση ταιριάζει το ρητό ενός σπουδαίου σοφού: αν όλοι οι πολίτες ήταν τόσο έντιμοι, όσο ο Λουκάς Αγγελόπουλος, δεν θα χρειάζονταν οι νόμοι.
Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθηναν ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Λουκάς Αποστολίδης, και ο βουλευτής κ. Ανδρέας Κουτσούμπας, ο οποίος απένειμε την αναμνηστική πλακέτα στον τιμώμενο της βραδιάς κ. Λουκά Αγγελόπουλο ενώ ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών πλακετών μεταξύ του Προέδρου του Μορφωτικού Συλλόγου κ. Κωσταγιάννη και του ομιλητή στρατηγού κ. Δημ. Μπάκα.
Την σημαντική εκδήλωση εκτός από την παρουσία των αρχών τίμησαν με την παρουσία τους το Προεδρείο του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Βοιωτίας, ο κ. Πέτρος Χουτζούμης πρώην εκδότης - διευθυντής της εφημερίδας «Βοιωτική Ώρα» και θεατρικός συγγραφέας,  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, η Πρόεδρος της Εστίας Μητέρας κ. Χριστίνα Αγγέλου, ο κ. Άρης Τζιτζώκος Πρόεδρος της Εταιρείας το μαρτυρικό Δίστομο, η Πρόεσδρος του Μορφωτικού Λαογραφικού Συλλόγου το «Γαϊτανάκι» κ. Θάλεια Δημητροπούλου και ο επίτιμος Πρόεδρος κ. Αθανάσιος Ανέτας, από τον ιατρικό χώρο ο κ. Νικ. Κελέρμενος και από τον Σύλλογο Συνταξιούχων κ. Ιωάννης Κομματάς. 

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου