25/2/20

Ερώτηση Γ. Πούλου για κενά σε σχολεία


Αποτέλεσμα εικόνας για Γιωώτα πούλου

Ερώτηση στην Υπουργό Παιδείας για τα «Κενά διδασκαλίας σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, στα Γυμνάσια-Λυκειακές τάξεις Πύλης Βοιωτίας και Δεσφίνας Φωκίδας» κατέθεσε η Βουλετής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου.


“Τα λειτουργικά κενά, οι ελλείψεις διδακτικού προσωπικού και βιβλίων που αντιμετώπισαν τα σχολεία με την έναρξη της φετινής διδακτικής χρονιάς εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα και σήμερα, τρεις μήνες πριν τις Πανελλήνιες εξετάσεις, με αποκορύφωμα: α) το Γυμνάσιο-Λυκειακές τάξεις της Δεσφίνας Φωκίδας, στο οποίο οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου δεν έχουν διδαχτεί καθόλου το μάθημα της Βιολογίας. β) το ίδιο πρόβλημα με το μάθημα της Φυσικής στο Γυμνάσιο-Λυκειακές τάξεις Πύλης Βοιωτίας”, σημειώνει η κ. Πούλου.
Και προσθέτει: “Μαθητές των δύο σχολείων καλούνται να εξεταστούν στις Πανελλήνιες εξετάσεις σε αυτά τα μάθηματα χωρίς να τα έχουν διδαχτεί ούτε μία ώρα από την αρχή της χρονιάς. Το ουσιαστικό πρόβλημα δεν είναι ο άμεσος διορισμός εκπαιδευτικών για να καλυφθούν οι θέσεις, αλλά η διαχείριση του κενού εκπαίδευσης πέντε μηνών που δημιουργεί ανισοτιμία για τους μαθητές των Β΄ και Γ΄ Λυκειακών τάξεων Δεσφίνας και τις αντίστοιχες τάξεις του Γυμνασίου-Λυκειακές Τάξεις της Πύλης Βοιωτίας, σε σχέση με τους συμμαθητές τους στην υπόλοιπη Ελλάδα. Πρόκειται για μια σοβαρή αυτή παράλειψη του Υπουργείου Παιδείας που καταλύει την ισονομία των μαθητών και εγείρει θέματα νομιμότητας”
Στην ερώτηση ζητά ενημέρωση για άμεσες ενέργειες ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και να διασφαλίσει την ισότιμη συμμετοχή των μαθητών της Δεσφίνας Φωκίδας και της Πύλης Βοιωτίας στις Πανελλήνιες εξετάσεις

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου