25/2/20

Μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα προστασίας ζωής και περιουσίας των κατοίκων στο Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων

Υπεγράφη, από το Δήμαρχο Αλιάρτου – Θεσπιέων, κ. Γεώργιο Ντασιώτη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου τεχνικής εταιρείας  «ΕΡΓΟΔΟΜΙΚΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΑΒΕΤΕ», η σύμβαση κατασκευής του έργου «ΑΝΤΙΠΛΥΜΜΗΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ» και άμεσα ξεκινούν οι εργασίες.
Το έργο, με αρχικό προϋπολογισμό 3.092.800 ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι” και περιλαμβάνει την κατασκευή αγωγών αποχέτευσης οµβρίων υδάτων.
Η περιοχή υλοποίησης του έργου είναι το ανατολικό  τμήμα της Αλιάρτου, όπως ορίζεται από το ποτάμι προς Δυσμάς, νότια τους λόφους, ανατολικά το τέλος του σχεδίου πόλης και βόρεια τις σιδηροδρομικές γραμμές.
Ο Δήμαρχος  Αλιάρτου – Θεσπιέων, κ. Γεώργιος Ντασιώτης, δήλωσε σχετικά: «Με το έργο  αυτό αντιμετωπίζουμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, το οποίο λόγω της κλιματικής αλλαγής και των ακραίων καιρικών φαινομένων ενδέχεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Η περιοχή υλοποίησης του έργου, είναι η μόνη κατοικημένη του Δήμου μας σε τόσο μεγάλο εύρος, στην οποία δυνητικά μπορεί να εκδηλωθεί σοβαρό πλημμυρρικό φαινόμενο με κινδύνους για τους κατοίκους και τις περιουσίες τους, ενώ είναι εντελώς απροστάτευτη. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε μια ισχυρή ασπίδα πρόληψης και προστασίας από τα ακραία φυσικά φαινόμενα σε κάθε Κοινότητά μας και γι αυτό εξαντλούμε όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν. Παράλληλα η τεχνική μας υπηρεσία εκπονεί αντίστοιχες μελέτες για όσα επικίνδυνα σημεία έχουμε εντοπίσει».

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου