10/2/20

Αντιφασιστικό μήνυμα Βαρουφάκη από το Δίστομο


Αποτέλεσμα εικόνας για Αντιφασιστικό  μήνυμα Βαρουφάκη από το Δίστομο

Τη στήριξη του ΜέΡΑ25 στον αγώνα που κάνει η δημοτική αρχή του Διστόμου για αποκατάσταση της δικαιοσύνης εξέφρασε ο Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο μαρτυρικό χωριό της Βοιωτίας, ενώ παράλληλα διαμήνυσε σε όλους τους τόνους πως ο αγώνας κατά του φασισμού δεν έχει τελειώσει.
«Είναι μεγάλη συγκίνηση να βρίσκεται κανείς σε έναν τέτοιο τόπο. Ζούμε μια περίοδο όπου ο ναζισμός αναβιώνει. Δεν είναι απλά μνήμη αυτός ο αγώνας. Αυτός ο αγώνας αφορά το τι γίνεται σήμερα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε εξελίσσεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, των Ελλήνων ναζιστών, οι Γερμανοί ναζί μπαίνουν στην κυβέρνηση της Θουρηγγίας με ψήφους κομμάτων υποτίθεται συνταγματικών, ο Σαλβίνι αναπαράγει τον μουσολινισμό στην Ιταλία, ο Μπολσονάρο, ο Τράμπ χτίζουν μια νέα φασιστική, εθνικιστική διεθνή” είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Και όπως σημειώνει η efsyn.gr πρόσθεσε: “Στη χώρα μας μετά από μια δεκαετία χρεοκοπίας, βλέπουμε τον τον λαό μας όλο και πιο συμπιεσμένο από την οικονομική κρίση, την ώρα που οι κυβερνώντες και η αξιωματική αντιπολίτευση γιορτάζουν με τυμπανοκρουσίες δήθεν ανάπτυξη που δεν υπάρχει. Είναι δυστυχώς πολύ γόνιμο το έδαφος για να φύονται ναζιστικά ζιζάνια».
Ο Γ. Βαρουφάκης, ο οποίος συναντήθηκε με τον δήμαρχο Διστόμου, Γιάννη Σταθά και επισκέφθηκε το Μαυσωλείο Διστόμου και το Μουσείο θυμάτων Ναζισμού επισήμανε πως «έχει μεγάλη σημασία να συνεχιστεί η πίεση απ’ όλους μας, είτε είναι η δημοτική αρχή εδώ, είτε είναι το ΜέΡΑ25, να μπει επιτέλους αυτή η υπογραφή που θα ολοκληρώσει ένα σημαντικό μέρος του δικαστικού αγώνα για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και των συγγενών των θυμάτων».
Προηγουμένως ο δήμαρχος του Διστόμου είχε αναφερθεί στον αγώνα για να δικαιωθούν τα θύματα του ναζισμού.
«Το Δίστομο είναι το μοναδικό χωριό που έχει καταφέρει να έχει τελεσίδικη απόφαση από το 2002, ωστόσο κανένας Υπουργός Δικαιοσύνης δεν έβαλε την υπογραφή του για να εκτελεστεί αυτή η απόφαση. Αυτό μας έχει φτάσει στο επίπεδο να προσφύγουμε στα ιταλικά δικαστήρια και είμαστε ένα βήμα στο να δικαιωθούμε από εκεί» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σταθάς.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου