6/2/20

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, επόμενος σταθμός για το “Grow Greek Tourism Online” της Google


Αποτέλεσμα εικόνας για Grow Greek Tourism Online” της Google

Νέα επέκταση της πρωτοβουλίας "Grow Greek Tourism Online"  ανακοίνωσε η Google, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο έχει ήδη υλοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία σε 6 ελληνικές περιφέρειες στοχεύει στην ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των τοπικών επιχειρηματιών και επιχειρήσεων του τουρισμού.
Το "Grow Greek Tourism Online" υλοποιείται από το 2015 και αφορά στη δωρεάν παροχή συμβουλευτικών και εκπαιδευτικών σεμιναρίων σχετικά με ψηφιακές δεξιότητες. Απευθύνεται σε τοπικές τουριστικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες του τουρισμού οι οποίοι, μέσα από ομαδικά σεμινάρια και κατ’ ιδίαν συναντήσεις, έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες και να καταρτιστούν σε εργαλεία, όχι μόνο της Google, αλλά και άλλων εταιρειών του χώρου.
Το πρόγραμμα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα διαρκέσει έως τα τέλη Μαρτίου 2020, ενώ η εκπαίδευση πραγματοποιείται με τη βοήθεια των Online Advisors, ειδικών συμβούλων της Google, που έχουν λάβει εκτενή εκπαίδευση στα διαδικτυακά εργαλεία για τον τουριστικό κλάδο.

Ήδη, τέσσερις Online Advisors βρίσκονται στην περιοχή και έχουν ξεκινήσει δωρεάν εξατομικευμένες συναντήσεις, αλλά και ομαδικά σεμινάρια για τοπικές επιχειρήσεις του ευρύτερου τουριστικού κλάδου. Στόχος του προγράμματος είναι, στο τέλος των συναντήσεων και των σεμιναρίων, οι επιχειρήσεις να έχουν αποκτήσει τις κατάλληλες γνώσεις, ώστε να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο πιο αποτελεσματικά και να προβάλουν δραστηριότητες και αξιοθέατα της περιοχής, προκειμένου να προσελκύουν περισσότερους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Μέσω του Grow Greek Tourism Online, η Google έχει επισκεφθεί μέσα σε 5 χρόνια περισσότερες από 100 πόλεις και έχει συνεργαστεί με πάνω από 40 πανεπιστήμια και εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλη τη χώρα. Μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί, δωρεάν, περισσότεροι από 130.000 Έλληνες, τόσο στελέχη μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων όσο και μελλοντικοί επαγγελματίες του τουρισμού. Το 68% των εκπαιδευμένων μικρομεσαίων επιχειρήσεων επιβεβαίωσαν ότι σημείωσαν  ανάπτυξη ενώ μέχρι σήμερα περισσότεροι από 10 χιλιάδες άνθρωποι σε όλη τη χώρα βοηθήθηκαν μέσω του προγράμματος, ώστε να βρουν δουλειά.
Το "Grow Greek Tourism Online" τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Παιδείας και αποτελεί μέλος της  "Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση". 
Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος "Grow Greek Tourism Online" στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, o Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός δήλωσε: «Η υλοποίηση της πρωτοβουλίας της Google "Grow Greek Tourism Online" στην  Περιφέρειά μας, μας δίνει μεγάλη χαρά και αντίστοιχη αισιοδοξία.  Έχουμε όντως πολλά να προσφέρουμε στους επισκέπτες μας και θεωρούμε ότι το πρόγραμμα θα μας βοηθήσει να προβάλουμε τις δραστηριότητες, τα αξιοθέατα και τις τοπικές επιχειρήσεις μας με πιο δυναμικό και αποτελεσματικό τρόπο στο διαδίκτυο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι ψηφιακές δεξιότητες που προσφέρει η Google θα συμβάλλουν σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση.»
Επίσης, η Μαρία Φουντά, Διευθύντρια Marketing της Google για την Ελλάδα, την Ουκρανία και τη Ρουμανία, ανέφερε: «Νιώθουμε ιδιαίτερα ευτυχείς για την επέκταση του προγράμματος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία πιστεύουμε ότι έχει μεγάλες δυνατότητες να αναπτυχθεί τουριστικά. Είμαστε βέβαιοι ότι μέσα από το Grow Greek Tourism Online οι τοπικές επιχειρήσεις θα αποκτήσουν πιο δυναμική παρουσία στο διαδίκτυο, θα προβάλουν αποτελεσματικά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και θα διαπιστώσουν τα οφέλη από την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων.”
Οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, που επιθυμούν μια δωρεάν συμβουλευτική συνάντηση με τους Online Advisors του προγράμματος, μπορούν να εγγραφούν απευθείας στο https://g.co/greektourism/stereaellada

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου