17/2/20

Στη Λιθουανία η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για το Πρόγραμμα Interreg "i-buy"


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει σε μια σειρά ανταγωνιστικών Ευρωπαϊκών Χρηματοδοτικών Εργαλείων, όπως τα προγράμματα Εδαφικής Συνεργασίας – Interreg,  που προσφέρουν στις συμμετέχουσες χώρες τη δυνατότητα ανταλλαγής καλών πρακτικών και καινοτομίας.  Το διήμερο, 5 και 6 Φεβρουαρίου,  πραγματοποιήθηκε στο Vilnius της Λιθουανίας συνάντηση εργασίας και επισκέψεις μελέτης (study visits) στο πλαίσιο του προγράμματος "i-buy" (www.interregeurope.eu/ibuy) για την καινοτομία στις δημόσιες συμβάσεις.


Ειδικότερα, οι εταίροι παρουσίασαν τις εθνικές πρακτικές και εν συνεχεία πραγματοποίησαν επισκέψεις μελέτης στο Αεροδρόμιο του Vilnius και στους Λιθουανικούς Σιδηροδρόμους όπου στελέχη αυτών των οργανισμών συζήτησαν τις θετικές και αρνητικές εμπειρίες τους από τις δημόσιες διαβουλεύσεις για προμήθεια καινοτόμων προϊόντων μέχρι και την εφαρμογή της πρακτικής των προ-εμπορικών δημοσίων συμβάσεων. Επίσης, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις μεθόδους προώθησης της καινοτομίας μέσω εναλλακτικών τρόπων δημιουργίας προοπτικής συμβάσεων από το νεοσύστατο εθνικό φορέα GovTechLab (www.govtechlab.lt).

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκπροσωπήθηκε από τη Ειδική Σύμβουλο του Περιφερειάρχη κ. Ρούλα Κεχρή και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Περιβάλλοντος κ. Κώστα Μελέτη.

Η συμμετοχή στις συναντήσεις εργασίας των ευρωπαϊκών προγραμμάτων στο εξωτερικό αποτελεί συμβατική υποχρέωση των εταίρων και καλύπτεται οικονομικά με σχετική χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.




ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου