3/2/20

Συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας για τις βάσεις, στη Λιβαδειά


Αποτέλεσμα εικόνας για Συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας για τις βάσεις, στη Λιβαδειά

Όπως και σε όλες τις πόλεις της χώρας, στη Λιβαδειά διοργανώθηκε, την Πέμπτη 30/1 το απόγευμα στη Κεντρική Πλατεία της πόλης, συλλαλητήριο από τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ (Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ επ. Λιβαδειάς και ομάδα γυναικών Λιβαδειάς (μέλος της ΟΓΕ)) ενάντια στην Ελληνο-Αμερικανο-ΝΑΤΟική συμφωνία για τις βάσεις.


Εκ μέρους της ομάδας γυναικών χαιρετισμό απηύθυνε η Λαμπρινή Γερονικολού δημοτική σύμβουλος ενώ, την κεντρική ομιλία έκανε η εκπρόσωπος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς, Ελισώ Ιωαννίδoυ, που ανέφερε τις επιπτώσεις που θα έχει στη χώρα μας στο άμεσο μέλλον η επέκταση και χρήση των αμερικαο-ΝΑΤΟικών πολεμικών βάσεων σε μια εποχή που η γύρω μας περιοχή μοιάζει καζάνι έτοιμο να εκραγεί.
Μια τέτοια εμπλοκή της Ελλάδας την καθιστά άμεσο στόχο αντιποίνων και όχι, όπως διαλαλούν οι εμπνευστές της, οχύρωση κατά των επεκτατικών βλέψεων της Τουρκίας όταν μάλιστα είναι διακηρυγμένο από το ΝΑΤΟ ότι δεν ασχολείται με τις εσωτερικές διαφορές των κρατών-μελών του  και τους προτείνει να τα "βρουν" μεταξύ τους.
Το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε πορεία στους κεντρικότερους δρόμους της πόλης με συνθήματα κατά των πολέμων, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου