10/2/20

Κυριακή 1 Μαρτίου η μεγάλη παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών στον Ορχομενό, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου το 5ο MaskaRun, Σάββατο 29 η νυχτερινή παρέλαση


Αποτέλεσμα εικόνας για καρναβάλιμορχομενιού

Πριν από 5 χρόνια οργανώθηκε για πρώτη φορά ένας διαφορετικός πολύχρωμος αγώνας δρόμου-περίπατος στόχος του οποίου είναι η συμμετοχή, η χαρά της άσκησης και της ομαδικότητας. Μια πρόσκληση-πρόκληση αλλαγής τρόπου ζωής, διέξοδος από την ρουτίνα της καθημερινότητας.
Στο MaskaRun δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητές είναι όλοι, όσοι θα μπουν στην γραμμή της εκκίνησης.
Το MaskaRun κλείνει φέτος την πρώτη του πενταετία και συνεχίζει να πρωτοπορεί. Προσφέρει σε όλους τους συμμετέχοντες τα πάντα ΔΩΡΕΑΝ! Κανένας δεν πληρώνει την συμμετοχή του ενώ αντιθέτως του παρέχονται μπλουζάκι, καπέλο, χειροποίητο μετάλλιο, σφυρίχτρα, μάσκα, χειροποίητες μπάρες δημητριακών και παραδοσιακές πίτες, νερά, μπανάνες, αναψυκτικά κ.α.
Φέτος εμπλουτίζοντας τις εκδηλώσεις στο τέλος του αγώνα θα γίνουν κληρώσεις και θα μοιραστούν πλούσια δώρα ενώ θα γίνουν και βραβεύσεις.

Γιορτάζοντας την 5ετία του MaskaRun Ορχομενού και δίνοντας το στίγμα της προσφοράς και της ανταποδοτικότητας, ακόμη μια πρωτοβουλία εξελίσσεται. Γίνεται έκκληση στους συμμετέχοντες να προσφέρουν βιβλία τα οποία θα συγκεντρωθούν την ημέρα του αγώνα και θα παραδοθούν στη Δημοτική βιβλιοθήκη για την αξιοποίηση και τον εμπλουτισμό της.
Το MaskaRun είναι αγώνας δρόμου – περίπατος ισόπεδης και ασφαλτοστρωμένης απόστασης 2,5χλμ. εντός της πόλης στην οποία συμμετέχουν πολίτες κάθε ηλικίας. Συνδέεται με τις καρναβαλικές δραστηριότητες της εκάστοτε διοργανώτριας πόλης ενώ στον Ορχομενό με το φημισμένο «Καρναβάλι Ορχομενού», την εκκίνηση στο οποίο δίνει το MaskaRun.
“Όπως κάθε χρόνο, εδώ και δεκαετίες, στην πόλη μας, θα πραγματοποιηθούν Αποκριάτικες εκδηλώσεις, με αποκορύφωμα την μεγάλη παρέλαση αρμάτων και το ιδιαίτερο κάψιμο του καρνάβαλου με τον ξεχωριστό τρόπο που μόνον στον Ορχομενό γίνεται.
Το ξεκίνημα – ζέσταμα για τη μεγάλη παρέλαση θα γίνει στην πόλη μας την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 με τον πρωτότυπο αγώνα μασκαρεμένων δρομέων, το γνωστό και θεσμικό γεγονός πλέον, που διοργανώνει κάθε χρόνο η ιστοσελίδα του δημοσιογράφου Μπάμπη Ζαννιά, asopichos.gr. Πρόκειται για το 5ο Maskarun που κάθε χρόνο μεγαλώνει και περισσότερο, με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τις προσδοκίες μας!”, σημειώνουν οι διοργανωτές.
Και προσθέτουν: “Η συνέχεια…. θα έχει το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου, την 4η Νυχτερινή παρέλαση άρματος με συμμετοχή όλων των καρναβαλιστών από όλα τα group κι όχι μόνο! Η νυχτερινή παρέλαση θα ξεκινήσει από την πλατεία Αγίου Σώζοντος ώρα 19.00 και θα καταλήξει στην κεντρική μας πλατεία, όπου θα στηθεί και το ανάλογο…party.
Το μεγαλύτερο καρναβάλι της Στερεάς Ελλάδας ξεκινάει, ώρα 16:00 από τα πέτρινα! Καρναβάλι Ορχομενού 2020 - Κυριακή 01 Μαρτίου 2020.
Η ομάδα εθελοντών του Πολιτιστικού & Παραδοσιακού Συλλόγου Ορχομενού, δίνοντας κάθε χρόνο έναν τιτάνιο αγώνα, έχει ετοιμάσει με μεράκι, μαστοριά και περίσσιο χιούμορ και φέτος, τα άρματα που θα πλαισιωθούν από εκατοντάδες καρναβαλιστές με τα αντίστοιχα group τους.
Τα καταστήματα της πόλης μας, είναι προετοιμασμένα να υποδεχτούν και να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες και φυσικά όλο το διάστημα των καρναβαλικών εκδηλώσεων, δε θα λείπουν και τα οργανωμένα Party από κάθε μπαράκι με μασκαρεμένες βραδιές και ξεχωριστές μουσικές! Σας περιμένουμε στην πόλη μας! Σας περιμένουμε στο μεγαλύτερο ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ”.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου