28/6/22

Εγκαινιάστηκε το Μουσείο του Λεβαδειακού το οποίο στεγάζει την τεράστια ιστορία της ομάδας

Με μία λαμπρή τελετή το βράδυ της Παρασκευής 24 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Μουσείου του ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ και ένα όνειρο ετών έγινε πραγματικότητα με πρωτοβουλία των βετεράνων – παλαιμάχων και φίλων της ομάδας. Το Μουσείο πλέον, είναι έτοιμο να δεχθεί τους φίλους του Λεβαδειακού αλλά και γενικότερα τους φίλους του ποδοσφαίρου για να δουν, να θαυμάζουν και να μάθουν την μεγάλη ιστορία του σωματείου που αποτελεί τον καλύτερο “πρεσβευτή” της Λιβαδειάς και της ευρύτερης περιοχής,  της ομάδας που έχει χαρακτηριστεί σε ότι αφορά το ποδόσφαιρο ως ο “αυτοκράτορας της Στερεάς”!

Πρόκειται για μια δουλειά περίπου δύο ετών από τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, που με επιμονή έφτασαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα με χιλιάδες φωτογραφίες, παιχτών που αγωνίστηκαν με την φανέλα της ομάδας και παραγόντων, ρεπορτάζ εφημερίδων, φανέλες, λάβαρα, κύπελλα και πολλά άλλα, εκπληκτικά, εκθέματα, από την τεράστια ιστορία του Λεβαδειακού!

Γεγονός είναι οτι το Μουσείο συνδέει το παρελθόν με το παρόν, και το μέλλον.

Το παρών έδωσαν η θρησκευτική και πολιτική ηγεσία του τόπου, ο μεγαλομέτοχος, σύσσωμο το ΔΣ και όλα τα στελέχη της ΠΑΕ, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ομάδας, που είχαν ταξιδέψει και από μακριά και φυσικά πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών.

Αναφορά από τους ομιλητές έγινε στους ανθρώπους που πρόσφεραν στην ομάδα και δε βρίσκονται πια στη ζωή, με ιδιαίτερη μνεία στον πρόσφατα αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή των παλαιμάχων Κώστα Γκαλαμέλο, στον παλιό πρόεδρο Μιχάλη Σκλαπάνη, το όνομα του οποίου έχει πάρει το Μουσείο, καθώς και στον Παναγιώτη Κόλλια, που υπήρξε παίκτης, προπονητής, γενικός αρχηγός αλλά και πρόεδρος, η οικογένεια του οποίου έκανε τη δωρεά για την υλοποίησή του.

Τον καθιερωμένο Αγιασμό τέλεσε ο π. Γεώργιος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπολης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Βετεράνων-Παλαίμαχων Λεβαδειακού, η «σημαία» του Λεβαδειακού με τις περισσότερες συμμετοχές, ο Γιάννης Μαρτιναίος, ήταν αυτός ο οποίος καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους και μίλησε για το Μουσείο.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Λεβαδέων, Γιάννης Ταγκαλέγκας, ο βουλευτής Βοιωτίας (Ν.Δ.), Ανδρέας Κουτσούμπας, ο πατέρας Γεώργιος και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Λεβαδειακού, Γιώργος Κρητικός.

Στην ιστορία του Λεβαδειακού, αναφέρθηκε ο πρώην Δήμαρχος Λεβαδέων και πρόεδρος του Λεβαδειακού, δικηγόρος, Αριστείδης Ρούσσαρης ο οποίος μεταξύ άλλων παρέθεσε αρκετά ιστορικά στοιχεία, ενώ έκλεισε καλώντας τον κόσμο σε συσπείρωση, «όπως στο μπαράζ με τη Βέροια», όπως χαρακτηριστικά είπε, ώστε η ομάδα να πετύχει ακόμα περισσότερα.

Εκ μέρους της ομάδας των δημιουργών του Μουσείου μίλησε η Λίτσα Γεραντώνη-Αθανασοπούλου,  το γένος Κόλλια.

Την μελέτη και την επίβλεψη του έργου είχαν ο Κωνσταντίνος Σακκάς και η Ζαχαρούλα Αγοράκη


Απονομές τιμητικών πλακετών 

Επίσης Το Σωματείο Βετεράνων – Παλαίμαχων Λεβαδειακού κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απένειμε τιμητικές πλακέτες:

Στην Αικατερίνη Γεραντώνη “για την πολύτιμη χορηγία της για την δημιουργία του Μουσείου του Λεβαδειακού, στην μνήμη του αδερφού της Παναγιώτη (Τάκη) Κόλλια, ποδοσφαιριστή, προπονητή, γενικού αρχηγού και προέδρου της ομάδας” (την πλακέτα απένειμε ο Δήμαρχος Λεβαδέων, Γιάννης Ταγκαλέγκας)

Στον Δραμπούκη Μανώλη, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του σωματείου τα διαστήματα 1961-1963 και 1965-1966 (την πλακέτα απένειμε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, Παναγιώτης Αγνιάδης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής – τερματοφύλακας του Λεβαδειακού και αυτός και μετέπειτα διαιτητής)

Στην οικογένεια του αείμνηστου, Μιχάλη Σκλαπάνη, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της ΠΑΕ από το 1987 έως το 1995, “για την προσφορά της στην δημιουργία του Μουσείου του Λεβαδειακού” (την πλακέτα απένειμε στην Εφη Σκλαπάνη, ο Χάρης Αθανασόπουλος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Λεβαδειακού)

Στον μεγαλομέτοχο του Λεβαδειακού Γιάννη Κομπότη ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος από το 2000 έως το 2011 “για την πολυετή προσφορά του στην ομάδα της καρδιάς μας” (την πλακέτα απένειμε ο Γιώργος Κρητικός, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Λεβαδειακού).

 Το μουσείο βρίσκεται Καραγιαννοπούλου και Θέμιδος 9.





















ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου