21/6/22

Πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά η 3η συνάντηση μελέτης των εταίρων στο πλαίσιο προγράμματος IncluCities 2020 – 2022

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 και την Τετάρτη 15 Ιουνίου στο Παλιό Δημαρχείο της Λιβαδειάς η 3η συνάντηση μελέτης των εταίρων από τη Λιβαδειά και από την πόλη της Φουενλαμπράδα της Ισπανίας στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος IncluCities (2020 – 2022). 


Οι εργασίες συνεχίστηκαν την Πέμπτη 16 Ιουνίου στην Αθήνα στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε. όπου αναλύθηκε ο ρόλος των εθνικών ενώσεων Δήμων και Περιφερειών στην εφαρμογή των τοπικών πολιτικών ένταξης μεταναστών και προσφύγων.

 Το πρόγραμμα αποτελεί πρωτοβουλία του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Δήμων και Περιφερειών (CEMR) και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κύριος στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η ανταλλαγή γνώσεων για την εφαρμογή αποτελεσματικών πολιτικών ένταξης μεταναστών και προσφύγων σε ευρωπαϊκές πόλεις μικρού και μεσαίου μεγέθους. 

Κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησης στη Λιβαδειά παρουσιάστηκε το σχέδιο δράσης καθώς και οι ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο Δήμος Λεβαδέων για την καταγραφή των αναγκών και την ομαλή ένταξη των μεταναστών και των προσφύγων στην κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ζωή της πόλης. 

Ο Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας αφού καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες στη συνάντηση ανέφερε τα οφέλη υλοποίησης του προγράμματος για τους πρόσφυγες, τους μετανάστες καθώς και για την τοπική κοινωνία. 

Τη δεδομένη χρονική στιγμή ζουν στην Λιβαδειά 132 πρόσφυγες (54 ενήλικες και 78 παιδιά). 

Ο Δήμρχος τόνισε, επίσης, ότι προτεραιότητα έχει ο άνθρωπος απ’ όπου και αν προέρχεται δίνοντας έμφαση στις ανάγκες κάθε πολίτη, που επιθυμεί να ενταχθεί στην τοπική κοινωνία, και επιδιώκοντας την πρόοδο, την ευημερία και την κοινωνική συνοχή της πόλης.


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου