30/6/22

ΒΟΙΩΤΙΑ: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το «16ο Αντιναρκωτικό Φεστιβάλ Νέων»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το «16ο Αντιναρκωτικό Φεστιβάλ Νέων» που διοργάνωσε το παράρτημα Βοιωτίας του ΕΣΥΝ με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον ΟΠΑΣΤΕ, καθώς  και με την υποστήριξη του Δήμου Λεβαδέων, του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς και την συνεργασία του ΚΕΘΕΑ «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ», του Κέντρου Πρόληψης Ναρκωτικών και της ομάδας γυναικών της ΟΓΕ, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών.


Την Παρασκευή 24 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές δράσεις ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά σε Λιβαδειά και Θήβα και  το Σάββατο 25 Ιουνίου το φεστιβάλ βρέθηκε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης της Λιβαδειάς όπου χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς ο Παντελής Τόλιας ενώ την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η Αντωνία Τζιράκη, ψυχολόγος, μέλος του ΔΣ του παραρτήματος Βοιωτίας του ΕΣΥΝ. 

Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντα τονίστηκε πως εκδηλώσεις όπως αυτή χρειάζεται την στήριξη από όλους, καθώς τα κοινωνικά αίτια που σπρώχνουν στη χρήση έχουν αυξηθεί, ανεργία, σχολική διαρροή, επιδείνωση των όρων εργασίας, απουσία ποιοτικού ελεύθερου χρόνου, ενώ πανδημία και καραντίνα πολλαπλασίασαν το πρόβλημα. 

Ο βομβαρδισμός με επικίνδυνες πληροφορίες περί «ακίνδυνων» ναρκωτικών ουσιών στο όνομα της κερδοφορίας των επιχειρήσεων που προσδοκούν τεράστια κέρδη από προϊόντα που πλασάρονται ως φαρμακευτικά, καλλωπιστικά ή ψυχαγωγικά έχει γιγαντωθεί, γεγονός που πρέπει να προκαλεί ανησυχία σε όλους τους φορείς, στους εργαζόμενους στους νέους και στους γονείς με σκοπό να αυξηθούν τα αντανακλαστικά αντοχής και αντίστασης απέναντι σε αυτά που βιώνουμε αλλά και σε αυτά που έρχονται.

Ακολούθησε συναυλία με τους Magic Bus, τις Natasha & Peggy και την Ελένη Παρασκευοπούλου ως guest, που ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους με την ζωντάνια και τις ερμηνείες τους στο κλασικό ροκ ρεπερτόριο που παρουσίασαν. 

Την Κυριακή 26 Ιουνίου, το φεστιβάλ συνεχίστηκε στο προαύλιο του2ου Λυκείου της Λιβαδειάς με τουρνουά μπάσκετ 3x3 και τη συμμετοχή των αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων Κένταυρος Λιβαδειάς, Απόλλων Λιβαδειάς, ΝΓΣ Αλιάρτου, ΓΑΣ Ορχομενού. 

Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, δεκάδες παιδιά όλων των ηλικιών έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό διαγωνιζόμενα με τις αρχές του fair play και πέρασαν όμορφα, με την ομάδα των κοριτσιών να ξεχωρίζει κερδίζοντας ιδιαίτερο χειροκρότημα! 

Σε όλους τους συμμετέχοντες μοιράστηκαν μπλουζάκια και μετάλλια ενώ κύπελλα απονεμήθηκαν στις νικήτριες ομάδες.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις επόμενες δράσεις του ΕΣΥΝ, ενώ το σύνθημα «ΝΑΙ στη ζωή ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά» ακούστηκε δυνατά από τα χείλη των συμμετεχόντων, δυναμώνοντας τα υγιή αντανακλαστικά απέναντι στη χρήση και διατρανώνοντας πως η πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά είναι αγώνας για την ζωή που μας αξίζει!

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου