21/6/22

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας γιόρτασε 70 χρόνια δράσης

 Με την συμμετοχή αντιπροσωπειών από το σύνολο της επιμελητηριακής κοινότητας της χώρας, με την παρουσία πέντε Υπουργών, Βουλευτών, εκπροσώπων της πολιτικής ζωής του τόπου, εκπροσώπων του α` και του β` βαθμού Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας και των παραγωγικών, κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων της τοπικής κοινωνίας, ολοκληρώθηκαν, με μεγάλη επιτυχία, οι  επετειακές εκδηλώσεις του Επιμελητηρίου Βοιωτίας  για την συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση του, στις 17-18 Ιουνίου 2022 στην Λιβαδειά, που είχαν τον κεντρικό τίτλο «Με το βλέμμα στη νέα δεκαετία».


Οι επετειακές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή, με την συνεδρίαση της Διευρυμένης Διοικητικής Επιτροπής της  Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου στη Λιβαδειά παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Γεώργιου και του Αν. Υπουργoύ Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκου Παπαθανάση

Στον χαιρετισμό του, ο κ.  Παναγιώτης Αγνιάδης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γενικός Γραμματέας της ΚΕΕΕ επεσήμανε το ρόλο της επιχειρηματικής κοινότητας της περιοχής, καθώς στη Βοιωτία παράγεται το 15% του ΑΕΠ της χώρας.

Για τις διευκολύνσεις με την απλοποίηση του νομοθετικού πλαισίου και τη νέα αρχή που μπορούν να κάνουν οι επιχειρήσεις της χώρας από το ταμείο ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ μίλησε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης.

Στη συνέχεια, έγινε η έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων στις Πηγές της Κρύας, με τιμώμενο πρόσωπο τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νικόλαο Δένδια.  

Στον Υπουργό απονεμήθηκε τιμητική αναμνηστική βράβευση για το έργο του αειμνήστου πατέρα του, Σπύρου Δένδια, στο Επιμελητήριο Κέρκυρας.

Ειδική τιμητική διάκριση έλαβε και ο αναπληρωτής υπουργός ανάπτυξης και επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Επίσης τιμητικές πλακέτες για την κοινωνική τους δράση και προσφορά έλαβαν η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ και ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Γιάννης Κομπότης, η Ομοσπονδία Συλλόγων Γυναικών Νομού Βοιωτίας και η Πρόεδρός της Αντζελα Πανταζή-Βασιληά, το Περιφερειακό Τμήμα Λιβαδειάς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η Πρόεδρος Αγγελική Μπίνιου, το Παράρτημα Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας και η Πρόεδρος Στέλλα Ταπανλή, η Εστία Μητέρας και η Πρόεδρος Χριστίνα Αγγέλου, ο Αθλητικός Κολυμβητικός Ομιλος Λιβαδειάς και ο Πρόεδρος Χρήστος Πολατσίδης και ο υπεύθυνος επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων της «Αλουμίνιον της Ελλάδας», Γιάννης Καραβάς.

Τιμήθηκαν ακόμη ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Επιμελητηρίων, κ. Μιχάλης Γιάγκας, και ο Διευθυντής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων κ. Βασίλειος Αποστολόπουλος και για την πολύχρονη δράση και τη συνεισφορά  τους  στην θεσμοθέτηση και λειτουργία του Γ.Ε.ΜΗ. Η βράβευση έγινε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Παπαθανάση. Επίσης τιμήθηκε ο κ. Ιορδάνης Τσώτσος, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας, ως εκ των παλαιότερων Προέδρων Επιμελητηρίων και ο κ. Παύλος Γκραίκης, Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, ως εκ των παλαιότερων των επιμελητηριακών διοικήσεων. 

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με παράθεση δείπνου, στο οποίο κυριάρχησε το παραδοσιακό σουβλάκι Λιβαδειάς και επιμελήθηκε το Σωματείο Εστίασης Λιβαδειάς «Νέα  Εστίαση». Την εκδήλωση πλαισίωσαν τα χορευτικά συγκροτήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Λιβαδειάς και της Χορευτικής Ομάδας της Ενορίας Αγίου Γεωργίου Λιβαδειάς. 

Το Σάββατο, οι επετειακές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Βοιωτίας. 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΘ κ. Γιάννης Μασούτης, καλωσόρισε τους παρισταμένους και μίλησε με θερμά λόγια για την συνεργασία του και την φιλία του με τον Πρόεδρο του ΕΠΒ και Γενικό Γραμματέα της ΚΕΕΕ κ. Παναγιώτη Αγνιάδη. 

Ακολούθως, ο Βοιωτός δημοσιογράφος και συγγραφέας των επετειακών εκδόσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Λάμπρος Ρόδης, οι οποίες εκδόθηκαν με την συνδρομή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας, συντόνισε το πάνελ με ομιλητές τους κκ. Κώστα Μπακογιάννη, Δήμαρχο Αθηναίων και τ. Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Αλέξη Χαρίτση, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας και τ. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Παναγιώτη Λώλο, Πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας (ΣΒΣΕ).

Όλοι τους μίλησαν για την παραγωγική αυτή διαδρομή, στάθηκαν στους σημαντικότερους σταθμούς της και τόνισαν την ξεχωριστή παρουσία του Προέδρου κ. Αγνιάδη στην 70χρονη αυτή πορεία! 

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννης Τσακίρης άνοιξε, ως κεντρικός ομιλητής,  τον κύκλο συζήτησης με θέμα «Το αναπτυξιακό πρότυπο της νέας δεκαετίας, σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο». Ακολούθησε ένας εξαιρετικά παραγωγικός διάλογος, που συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Υποφάντης, με ομιλητές τους κκ. Γιώργο Καββαθά (Πρόεδρος Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε), Γιώργο Καρανίκα (Πρόεδρος  Ε.Σ.Ε.Ε.), Δρ. Χάρη Λαμπρόπουλο, (Πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων ΑΕ), Χρήστο Μούτσιο (Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας) και Ιωάννη Παπασπύρο (Διευθυντής Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού Τομέα Μεταλλουργίας του Ομίλου  ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ). 

Ακόμη παρουσιάστηκε από την εταιρία,  Palmos Analysis, μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα έρευνα με θέμα τις επιπτώσεις του ρωσοουκρανικού πολέμου στην ελληνική οικονομία και στις ελληνικές επιχειρήσεις. 

Η κεντρική επετειακή δεξίωση,  πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 18 Ιουνίου 2022, με τιμώμενο πρόσωπο τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, κ. Γιάννη Οικονόμου

Τους επίσημους προσκεκλημένους καλωσόρισαν – εκ μέρους του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού – η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κα Φανή Παπαθωμά και ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιάννης Ταγκαλέγκας.  Χαιρετισμούς απηύθυνε επίσης ο Βουλευτής Βοιωτίας, κ. Ανδρέας Κουτσούμπας και ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Γιάννης Μπρατάκος

Κατά την διάρκεια της βραδιάς, τιμήθηκε η μνήμη Προέδρων Επιμελητηρίων, που υπηρέτησαν επιτυχημένα τον επιμελητηριακό θεσμό και συγκεκριμένα των εκλιπόντων Λάζαρου Εφραίμογλου, Γεώργιου Κασιμάτη και Κωνσταντίνου Μίχαλου καθώς και του αείμνηστου Δημήτρη Οικονόμου, Πρόεδρου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας και πατέρα του Στερεοελλαδίτη Υπουργού, κ. Γιάννη Οικονόμου.

Επίσης,  τιμήθηκε για την πολύχρονη συνδικαλιστική του παρουσία ο κ. Ανδρέας Γιαννόπουλος, τ. Προεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών.

Τέλος, για την πολύτιμη και αποφασιστική συμβολή τους στο έργο του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, τιμήθηκαν ο Προϊστάμενος του Επιμελητηρίου, κ. Ευάγγελος Φουντάς, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη, κα Σωτηρία Μητρατζούλη, η Υπεύθυνη ΓΕΜΗ, κα Πάολα Καλλιαντάση, η κα Λίτσα Θεοχαροπούλου, η κα Λουκία Κυριάκου και η κα Πένυ Γερασίμου

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με αναμνηστικά δώρα, και με μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα Les Au Revoir. 

Τέλος το Επιμελητήριο Βοιωτίας  είχε ετοιμάσει αναμνηστικά κεράσματα προς τους φιλοξενούμενους, αντιπροσωπευτικά δείγματα της βοιωτικής επιχειρηματικότητας, προϊόντα της Βοιωτικής γης, που επιμελήθηκαν η ΚΟΙΝΣΕΠ «Έρκυνα», το Σωματείο Αρτοποιών Λιβαδειάς, η οινοποιία Ζαχαρία και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αράχοβας. 









ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου