28/6/22

Ερώτηση για τη “σοβαρή υποστελέχωση του Νοσοκομείου Λιβαδειάς” κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας (Γ.Γ. του Κόμματος), Γ. Μαρίνος και Θ. Παφίλης

Ερώτηση για τη σοβαρή υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς κατέθεσαν προς τον υπ. Υγείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος και πρόεδρος της ΚΟ, Γιώργος Μαρίνος και  Θανάσης Παφίλης. Συγκεκριμένα, στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι η κατάσταση στα Νοσοκομεία του Νομού Βοιωτίας αποδεικνύει πως παρά τα μεγάλα λόγια και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, τα προβλήματα οξύνονται σε βάρος των αναγκών των κατοίκων της περιοχής καθώς παραμένουν και θα ενταθούν μάλιστα το αμέσως επόμενο διάστημα οι σοβαρές ελλείψεις και τα κενά σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό και γενικότερα στη στελέχωση των νοσοκομείων σε ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.


Ειδικότερα το ΓΝ Λιβαδειάς, στο τέλος του μήνα θα μείνει με έναν ακτινολόγο λόγω της συνταξιοδότησης του ενός εκ των δυο που μέχρι σήμερα εργάζονται. Την ίδια ώρα παιδίατροι και νεφρολόγοι  κάνουν εφημερίες σε νοσοκομεία  όλης της Υγειονομικής  Περιφέρειας (ΥΠΕ.). Με απόφαση επίσης της ΥΠ., τις εφημερίες στα Κέντρα Υγείας Αλιάρτου και Διστόμου μια μέρα την εβδομάδα καλούνται να καλύψουν γιατροί (με ειδικότητα παιδιάτρου, καρδιολόγου, γυναικολόγου, χειρούργου) από το ΓΝ Λιβαδειάς.

Βασικές ειδικότητες και στα δύο Νοσοκομεία του Νομού δεν υπάρχουν ή είναι σε οριακό σημείο (αναισθησιολόγοι, ακτινολόγοι, πνευμονολόγος μόνο 1 για τη Λιβαδειά, αξονικός τομογράφος  χωρίς να υπάρχει γιατρός για γνωματεύσεις εδώ και περίπου έναν χρόνο, γιατροί ΜΤΝ), ενώ τμήματα είναι εντελώς υποστελεχωμένα (τεχνική υπηρεσία, φαρμακείο, πληροφορική,  διοικητική υπηρεσία, νοσηλευτική υπηρεσία). Στην ήδη βεβαρημένη κατάσταση των Νοσοκομείων προστίθεται η αναστολή εργασίας σε περίπου 20 υγειονομικούς (με μόλις το 1/5 αυτών να έχει αντικατασταθεί), σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο.

Στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς  από  τους  περίπου 80 υγειονομικούς όλων των ειδικοτήτων που δουλεύουν με ελαστικές μορφές εργασίας, των 25 λήγει η σύμβασή τους στις 30/6 (των υπολοίπων έως τέλος του έτους) και ήδη γίνεται προετοιμασία από τη διοίκηση να αναλάβει εργολάβος τους τομείς καθαριότητας, φύλαξης και των τραπεζοκόμων.

Επίσης υπογραμμίζουν: “Η σαφής πρόθεση της κυβέρνησης  για  επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων και της επιχειρηματικής  λειτουργίας  των  δημόσιων  νοσοκομείων -και στα νοσοκομεία της Βοιωτίας- βρίσκεται στον αντίποδα των λαϊκών αναγκών καθώς αναζητούνται "μπαλώματα" στα κενά που η εφαρμοζόμενη πολιτική έχει δημιουργήσει και διαιωνίζει, με τους "εξωτερικούς συνεργάτες" να πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο (πρόταση για ιδιώτη ακτινολόγο και ακτινοδιαγνώστη, εργολάβοι αναλαμβάνουν τις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, σίτισης).

  Επίσης, στα άμεσα σχέδια είναι η δημιουργία προγράμματος εναλλάξ εφημεριών στα Νοσοκομεία των όμορων Νομών θεωρώντας ως έναν οργανισμό όλη την υγειονομική περιφέρεια, αδιαφορώντας για τις ανάγκες κάθε περιοχής και την ανταπόκριση των νοσοκομείων του Νομού στα θέματα υγείας του λαού”.

Καταλήγοντας ερωτούν για την κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς και γενικότερα στις δημόσιες δομές Υγείας του Νομού Βοιωτίας και για την άμεση ανανέωση της παράτασης παραμονής του ακτινολόγου όπως ο ίδιος έχει αιτηθεί και όχι παραμονή του ως ιδιώτης (με μπλοκάκι)”.

Επίσης, ως αναφορά κατατέθηκε, από τους βουλευτές  Γιώργο Μαρίνο και Θανάση Παφίλη,  η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γ.Ν. Λιβαδειάς.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου