8/6/22

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λιβαδειά

Το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λιβαδειά αποτέλεσε «ανάσα» αισιοδοξίας και δύναμης για τα μέλη και τους φίλους οι οποίοι συναντήθηκαν, συζήτησαν, αντάλλαξαν προβληματισμούς για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στο σήμερα, αλλά και  διασκέδασαν μετά την λήξη της σχολικής χρονιάς.


 Στις δραστηριότητες του φεστιβάλ επικράτησε η συζήτηση για τον πόλεμο και για την στάση που πρέπει να έχουν στο σήμερα οι μαθητές, κόντρα σε δίπολα που τους καλούν να επιλέξουν στρατόπεδο ληστή. 

Οι συμμετέχοντες με τα graffiti που έφτιαξαν, αλλά και με τις συζητήσεις τους, έδωσαν ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης στους λαούς που αυτή την στιγμή πλήττονται από τον πόλεμο κι απαίτησαν την απεμπλοκή της Ελλάδας από αυτόν. 

Με την παρουσίαση του παραρτήματος Βοιωτίας του ΕΣΥΝ (Εθνικό Συμβούλιο Κατά των Ναρκωτικών) άνοιξε η συζήτηση σχετικά με την χρήση ουσιών και τα fake news που αναπτύσσονται γύρω από αυτή. 

“Δόθηκε ισχυρό μήνυμα κατά όλων των ναρκωτικών,κόντρα σε ιδεολογήματα «λειτουργικού και μη λειτουργικού χρήστη», αλλά και μήνυμα διεκδίκησης για την δημιουργία περισσότερων δομών πρόληψης και παρέμβασης. Έγινε ανοιχτό κάλεσμα ενίσχυσης των δραστηριοτήτων που θα αναπτύξει το επόμενο διάστημα το ΕΣΥΝ, μπροστά και στην Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου”, σημειώνουν οι διοργανωτές.

Ξεχωριστή ήταν η θέση που είχαν οι μικροί φίλοι της ΚΝΕ και σε αυτό το φεστιβάλ, με την γωνία του «Κόκκινου Αερόστατου». Οι δραστηριότητες που εξελίχθηκαν είχαν ισχυρό περιεχόμενο καταδίκης του πολέμου. 

Η βραδιά έκλεισε με συναυλία hip hop από τους Κίσσα Γκρι, x Vel feat Daniac & waltz και με τους μαθητές να δίνουν αγωνιστικό ραντεβού για τους αγώνες του επόμενου διαστήματος.


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου