21/6/22

Συνεδρίασε το ΣΟΠΠ για την αντιμετώπιση κινδύνων της αντιπυρικής περιόδου

Σύγκληση του 3ου  κατά σειρά Σ.Ο.Π.Π. πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από την Πολιτική Προστασία της ΠΕ Βοιωτίας και των εμπλεκόμενων φορέων για την λήψη μέτρων βάση των μνημονίων ενεργειών για την αντιμετώπιση κινδύνων της αντιπυρικής περιόδου 2022


Στην σύσκεψη συμμετείχαν η  Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, ο Δ/της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Πολύζος Ζώης, οι αντιδήμαρχοι  Λεβαδέων Γιάννης Δήμου, Θηβαίων Ανδρέας Χατζησταμάτης , οι προϊστάμενοι Πολιτικής Προστασίας των δήμων Ορχομενού Δημήτριος Τζουβελέκης, Διστόμου –Αράχοβας –Αντίκυρας Χαράλαμπος Λαγογιάννης και Τανάγρας Ευάγγελος Καρύγιαννης ,ο Δ/της της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας Ηλίας Μπακούμης, ο Δ/κτης της Π/Υ Λιβαδειάς Κων/νος Πούλος και ο Υπ/κτης Οινοφύτων Γιώργος Αλωνιάτης, συμετείχαν επίσης ο Δ/ντης Δασών Βοιωτίας Γιάννης Γρίβας , ο Δ/ντης ΔΕΔΔΗΕ Θήβας Συμεών Σιούτας, εκπρόσωποι της 114 πτέρυγας μάχης Στεπάν Ασλανιάν, του ΚΕΠΒ Θήβας Γιώργος Καλαιντζίδης, της Βάσης Καυσίμων Αντίκυρας Άγγελος Λιότσιος, η εθελοντική ομάδα Σχηματαρίου ΕΔΥΣ, ο Προιστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Βοιωτίας Μάριος Κακοσαίος καθώς και η προϊσταμένη Δ/νσης Τεχνικών Έργων Ισιδώρα Παπαντωνίου. 

“Στόχος η πρόληψη παρά η καταστολή γι’ αυτό και προβήκαμε σε καθαρισμό αντιπυρικών ζωνών και δρόμων στο μεγαλύτερο δασικό κομμάτι του νομού Βοιωτίας. Ολοκληρώνεται κλαδοκοπή και αποψίλωση σε όλο το οδικό μας δίκτυο και σύντομα θα γίνει τοποθέτηση υδατοδεξαμενών σε σημεία που θα μας υποδείξουν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες. Είμαστε σε άριστη συνεργασία και διαρκή επικοινωνία με όλους τους  εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες. Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών και η προστασία του περιβάλλοντος”, σημείωσε η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά.

Και πρόσθεσε: “Καλώ τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Όλος  ο μηχανισμός  και όλοι οι εμπλεκόμενοι  υπάλληλοι είναι σε επιφυλακή. Είμαστε όλοι στις θέσεις μας».

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου