29/6/22

Σε βασικό ενεργειακό κέντρο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και στον τομέα του φυσικού αερίου μετατρέπεται η Βοιωτία, τονίζει το Δίκτυο Βοιωτών κόντρα στον ενεργειακό "παροξυσμό"

 

Η Βοιωτία με 7μονάδες φυσικού αερίου, συνολικής ισχύος 3.237 MW, μετατρέπεται σε βασικό ενεργειακό κέντρο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και στον τομέα του φυσικού αερίου, σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το Δίκτυο Βοιωτών κόντρα στον ενεργειακό "παροξυσμό".


Αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα, λειτουργούν 11 μονάδες ηλεκτροπαραγωγής,  με καύσιμο φυσικό αέριο και συνολική ισχύ 5.213 MW. Από αυτές, οι 5 είναι εγκατεστημένες στη 

Βοιωτία και έχουν συνολική ισχύ 1.760 MW. 2 του ομίλου Μυτιληναίος, 2 της ΗΡΩΝ – ΤΕΡΝΑ, 1 της ELPEDISON, υπάρχει περιβαλλοντική αδειοδότησης άλλης μιας μονάδας με ισχύ 651 MW του ομίλου ΕΛΒΑΛ - ΧΑΛΚΟΡ ενώ ήδη, ολοκληρώνεται η κατασκευή μονάδας του ομίλου Μυτιληναίου στην Αντίκυρα 826 MW.

Το Δίκτυο Βοιωτών κόντρα στον ενεργειακό "παροξυσμό" αναφερόμενο στο συγκεκριμένο θέμα κάνει λόγο για αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος.

«Το σύνολο των ενεργειακών υποδομών έχει, ήδη, προκαλέσει τεράστια αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος, δυσανάλογη και άναρχη ανάπτυξη των βιομηχανικών δραστηριοτήτων, ριζικές αλλαγές στις χρήσεις γης, βλάβη σε συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματικών δραστηριοτήτων, υποβάθμιση του τοπίου και της ποιότητας ζωής κ.λπ.. Το μέγεθος των άμεσων και  μελλοντικών επιπτώσεων του συνόλου των ενεργειακών δραστηριοτήτων στην περιοχή της Βοιωτίας είναι τέτοιο, που κάνει ακόμη κραυγαλέα τη απάθεια και ανοχή της μεγάλης πλειοψηφίας των αυτοδιοικητικών  και πολιτικών παραγόντων και φορέων, αφήνοντας όλο το βάρος των αντιστάσεων στις πλάτες  των ενεργών πολιτών και των συλλογικοτήτων τους» υπογραμμίζει το Δίκυτο.



ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου