20/6/22

Μετά από 20 χρόνια η Εθνική ανσάμπλ με την συμμετοχή της Κ. Καρόκη του ΓΑΣ Λιβαδειάς κατέλαβε την 7η θέση στον σύνθετο αγώνα του ευρωπαϊκού και φιναλίστ στις κορδέλες / μπάλες!

Η σταθερά ανοδική πορεία των Εθνικών ομάδων της ρυθμικής γυμναστικής επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Τελ Αβίβ, όπου οι νεαρές Ελληνίδες πρωταθλήτριες έφτασαν σε σημαντικές διακρίσεις, που παρέμεναν σπάνιες ή ακόμα και απλησίαστες την τελευταία εικοσαετία.


Οι τέσσερις προκρίσεις σε τελικούς, μοιρασμένες σε όλες τις κατηγορίες αγωνισμάτων (ατομικό γυναικών, ανσάμπλ γυναικών και ατομικό νεανίδων), αλλά και τα συνολικά τέσσερα πλασαρίσματα στην οκτάδα, αποτέλεσαν άριστο οιωνό, στο ξεκίνημα μιας προσπάθειας που θα έχει ως ορίζοντα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Στο ανσάμπλ, η ανανεωμένη Εθνική ομάδα στην οποία συμμετέχει η Καλομοίρα Καρόκη, του ΓΑΣ Λιβαδειάς, μαζί με τις Ανδρονίκη Αγάθου, Ελπίδα Εγγλέζου, Κορίνα Λυκάκη, Κατερίνα Παγουλάτου και Μαριέτα Τοπολλάι, κατέκτησε την 7η θέση στον σύνθετο αγώνα, την υψηλότερη που έχει πάρει από το 2003, ενώ παράλληλα επέστρεψε στους τελικούς οργάνων ύστερα από δέκα χρόνια, με την 7η θέση της στις 3 κορδέλες / 2 μπάλες να αποτελεί το καλύτερο πλασάρισμά της σε τελικό από το 2006.

Στο ατομικό γυναικών, η πρωτοεμφανιζόμενη στον θεσμό, Παναγιώτα Λύτρα, κατέκτησε στις κορύνες την 7η θέση, την υψηλότερη για μία Ελληνίδα αθλήτρια στους τελικούς οργάνων των γυναικών από το 2003. Επιπλέον, κέρδισε την πρόκριση για τον τελικό του σύνθετου ατομικού, στον οποίο κατετάγη 16η, εξασφαλίζοντας παράλληλα το δικαίωμα συμμετοχής στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Κρακοβία 2023».

-Στο ατομικό νεανίδων, η 14χρονη, Ουρανία Συγκούνα, πήρε την 8η θέση στον τελικό της μπάλας, στην πρώτη παρουσία μίας Ελληνίδας αθλήτριας στους τελικούς οργάνων της κατηγορίας νεανίδων έπειτα από οκτώ χρόνια.

Επιπρόσθετα, χάρη στις συνδυασμένες προσπάθειες της Εθνικής ανσάμπλ και των αθλητριών του ατομικού γυναικών, Παναγιώτας Λύτρα και Εβίτας Γιαννοπούλου, η Ελλάδα κατέκτησε τη 10η θέση στην ομαδική κατάταξη, αποκτώντας το δικαίωμα εκπροσώπησης με πλήρη ομάδα (δύο έως τρεις αθλήτριες στο ατομικό, καθώς βέβαια και ομάδα ανσάμπλ) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του ερχόμενου Σεπτεμβρίου στην Σόφια.


Η Α’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Ρυθμικής Γυμναστικής της Ομοσπονδίας, Ειρήνη Αϊνδιλή, η οποία είχε χρέη αρχηγού αποστολής στο Τελ Αβίβ, αναφέρθηκε στην εξαιρετική παρουσία της Εθνικής ομάδας, τονίζοντας τα εξής:

«Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της Εθνικής ομάδας ρυθμικής γυμναστικής, που ανταποκρίθηκαν με επιτυχία σε έναν δύσκολο, πολύωρο και απαιτητικό αγώνα.

Με πίστη στις δυνάμεις μας, με συνεργασία και επιμονή, η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη!

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά και να συγχαρώ όλες τις προπονήτριες που εργάστηκαν για αυτό το θετικό αποτέλεσμα, την αρχιπροπονήτρια του ανσάμπλ, Μαρίνα Φατέεβα και τις Φωτεινή Κωτσοπούλου και Σοφία Αϊβαθιάδου, την τεχνική υπεύθυνη των Εθνικών ομάδων ατομικού και ανάπτυξης, Νούλη Γιαννιτσοπούλου, την ομοσπονδιακή προπονήτρια ατομικού, Μορφούλα Ντώνα, τη Νέλι Ασένοβα, τη δασκάλα μπαλέτου του ανσάμπλ, Ραλίτζα Βλαντιμίροβα, όπως επίσης το ιατρικό επιτελείο με τη γιατρό μας, Ζαΐρα Συμεωνίδου και τον φυσικοθεραπευτή, Μιχάλη Καλινδέρη, καθώς βέβαια και τις κριτές μας, Μαρία Πάχτα και Έφη Πανταζίδου, που είχαν τη δική τους σημαντική συνεισφορά ώστε να έρθει αυτό το θετικό αποτέλεσμα».

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου