7/6/22

Τα «Πράσινα Σημεία» των Δήμων Λεβαδέων, Χαλκιδέων, Λαμιέων και Αμφίκλειας- Ελάτειας εντάσσονται στο ΕΣΠΑ

 

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αξιολόγησης, εκδόθηκε ο οριστικός πίνακας και εντάσσονται, όπως αναφέρει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε ανακοίνωσή της, οι παρακάτω πράξεις στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και συγκεκριμένα στη Δράση «Δηµιουργία "Πράσινων Σηµείων" και δικτύωσή τους»:


1.«ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΒΑΔΕΩΝ», με δικαιούχο τον Δήμο Λεβαδέων και με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ύψους 867.240,28 €.


2.«ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ(Green Point) ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ», με δικαιούχο τον Δήμο Χαλκιδέων και με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ύψους 1.182.011,14 €.


3.«Πράσινο Σημείο Δήμου Λαμιέων», με δικαιούχο τον Δήμο Λαμιέων και με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ύψους 519.850,75 €.


4.«Πράσινο Σημείο Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας», με δικαιούχο τον Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας και με επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ύψους 489.627,84 €.


«Η Διαχειριστική μας Αρχή ολοκλήρωσε την αξιολόγηση, προκειμένου να ενταχθούν και να μπουν στο στάδιο της υλοποίησης τέσσερα πολύ σημαντικά έργα για τους δήμους Λεβαδέων, Χαλκιδέων, Λαμιέων και Αμφίκλειας - Ελάτειας. Συνολικά, εγκρίθηκαν χρηματοδοτήσεις ύψους άνω των 3.000.000 ευρώ για τη δημιουργία “Πράσινων Σημείων”. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα γίνει το ίδιο και για την πρόσκληση χρηματοδότησης έργων διαχείρισης βιοαποβλήτων», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου