8/6/22

Μαθητής από την Στερεά θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο πρόγραμμα υποτροφιών «Benjamin Franklin Transatlantic Fellows Summer Institute 2022»

 

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Κώστας Γαλάνης συναντήθηκαν με τον μαθητή του 1ου Πρότυπου Γ.Ε.Λ. Χαλκίδας Σάββα Παπαϊωάννου, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο πρόγραμμα διατλαντικών υποτροφιών «Benjamin Franklin Transatlantic Fellows Summer Institute 2022».

 

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, διοργάνωσε τον Μάρτιο του 2022 μαθητικό διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν 150 μαθητές. Οι 16 εξ αυτών πέρασαν στο στάδιο της προφορικής συνέντευξης και επελέγη ο Σάββας Παπαϊωάννου. Οι εκπρόσωποι της Πρεσβείας, που πραγματοποίησαν την προεπιλογή και τις συνεντεύξεις, τόνισαν ότι το επίπεδο των συμμετεχόντων ήταν εντυπωσιακά υψηλό. 

Το ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, προβλέπει τη φιλοξενία 45 μαθητών από την Ευρώπη και 10 από την Αμερική, ηλικίας 16 – 18 ετών, στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Purdue των ΗΠΑ, για διάστημα τεσσάρων εβδομάδων τον Ιούνιο - Ιούλιο 2022. Όλα τα έξοδα (εισιτήρια, διαμονή, διατροφή και ασφάλεια), όπως και η οργάνωση του ταξιδιού θα καλυφθούν και θα συντονιστούν από την Αμερικανική Πρεσβεία στην Ελλάδα. 

Ο Σάββας Παπαϊωάννου και οι υπόλοιποι μαθητές θα έχουν τη ευκαιρία να συμμετάσχουν σε σεμινάρια - εργαστήρια με θέματα όπως: δεξιότητες επικοινωνίας, κριτική σκέψης, ανεκτικότητα και σεβασμός της διαφορετικότητας, ομαδικότητα, ηγεσία της νέας γενιάς κλπ. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο διοικητήριο της Π. Ε. Εύβοιας, παρουσία και της μητέρας του Σάββα, Αφροδίτης Σμπιράκη. Συμμετείχαν η Μορφωτική Ακόλουθος των ΗΠΑ Shanna Surendra, το στέλεχος του τμήματος Δημοσίων Υποθέσεων της Πρεσβείας Μαρκέλλα Καράγιωργα, ο Αντιδήμαρχος Νεολαίας του Δήμου Χαλκιδέων Θεοφάνης Σπανός, η Συνεργάτης του Περιφερειάρχη για τις Διεθνείς Σχέσεις Ρούλα Κεχρή, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας Κώστας Δούνας και η Διευθύντρια του 1ου Πρότυπου Γ.Ε.Λ. Χαλκίδας Μαρία Ματθαίου. 

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Πιστεύουμε και επενδύουμε στα παιδιά μας και εφαρμόζουμε προγράμματα και δράσεις για να συνδράμουμε στην προσωπική τους ανάπτυξη. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεργαστήκαμε με την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα και -κατόπιν διαγωνισμού- επιλέξαμε τον μαθητή του 1ου Γ.Ε.Λ. Χαλκίδας Σάββα Παπαϊωάννου, που θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα διατλαντικών υποτροφιών Benjamin Franklin Transatlantic Fellows Summer Institute 2022. Είμαστε σίγουροι, ότι ο Σάββας θα επιστρέψει με πολλά και πολύτιμα “εφόδια” στις αποσκευές του».

 

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Κώστας Γαλάνης τόνισε: «Στόχος μας είναι -κατά τη διάρκεια της θητείας μας- να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας ως Περιφέρεια, δημιουργώντας δικά μας προγράμματα και δράσεις και ταυτόχρονα να συνεργαζόμαστε με οποιοδήποτε φορέα που έχει τη διάθεση να συμβάλλει σε θέματα Παιδείας. Με την Αμερικάνικη Πρεσβεία έχουμε υλοποιήσει ένα σύνολο προγραμμάτων, εκ των οποίων και το Benjamin Franklin Transatlantic Fellows Summer Institute 2022. Επελέγη ο Σάββας Παπαϊωάννου, τον οποίο συγχαίρω και του εύχομαι να έχει πάντα διακρίσεις».


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου