6/4/21

Δ. Αναγνωστάκης Με το νέο εκλογικό νόμο για την αυτοδιοίκηση επιχειρείται συρρίκνωση της δημοκρατικής λειτουργίας

Η παράταξή «Στερεά Υπεροχής» στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου και πριν τη συζήτηση των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης, έθεσε ως θέμα, μέσω του επικεφαλής της  Δημήτρη Αναγνωστάκη,  το νέο εκλογικό νόμο για την Αυτοδιοίκηση.

«Όλες οι παρατάξεις του περιφερειακού μας συμβουλίου, συμφώνησαν με την πρωτοβουλία μας για συζήτηση και κατέθεσαν την αντίθεσή τους και την έντονη διαφωνία τους, πλην της παράταξης της περιφερειακής αρχής, για την  επιχειρούμενη συρρίκνωση της δημοκρατικής λειτουργίας στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», επεσήμανε ο κ. Αναγνωστάκης . 

Στη συνεδρίαση κατατέθηκαν επίσης οι επίκαιρες ερωτήσεις των Περιφερειακών Συμβούλων της «Στερεάς Υπεροχής», Γ. Σκούρα και Δρ. Παρασκευά, σχετικά με το Πανεπιστήμιο Στερεάς και τις δαπάνες του ΟΠΑΣΤΕ στη Π.Ε. Φωκίδας, οι οποίες θα απαντηθούν εγγράφως. 

Η «Στερεά Υπεροχής» υπερψήφισε τα δύο έκτακτα θέματα, που αφορούσαν στη λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Θερμοπυλών και στη διεκδίκηση του «Ράλι ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» ενώ καταψήφισε την πρόταση της περιφερειακής αρχής σχετικά με το Π.Δ.Ε., αφού κατά την άποψή της «απουσιάζει μια συνολική και στοχευμένη αναπτυξιακή πρόταση, που θα κατοχυρώνει μια ισόρροπη και βιώσιμη προοπτική της Στερεάς». 


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου