6/4/21

Π. Σ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Πλατιά και ισχυρή συμμαχία για τη διεκδίκηση του «Ράλι Ακρόπολις»

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Απριλίου η 4η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, κατά την οποία συζητήθηκαν εκτενώς τα 12 θέματα της ημερήσιας διάταξης, 2 επιπλέον θέματα ως έκτακτα και πολλές ερωτήσεις Περιφερειακών Συμβούλων.


Στην αρχή της συνεδρίασης ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τη διαχείριση της πανδημίας Covid - 19 Ανδρέας Τοουλιάς ενημέρωσε για την επιδημιολογική εικόνα της Στερεάς Ελλάδας. 

Τόνισε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις μεγάλες πόλεις, όπως η Λαμία και η Χαλκίδα και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι την επόμενη περίοδο θα έχουμε αποκλιμάκωση του φαινομένου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εγκρίθηκε η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος 2021, στο πλαίσιο της οποίας εντάχθηκε μεταξύ άλλων το έργο: «Βελτίωση κτιριακών εγκαταστάσεων και περιβάλλοντος χώρου Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο», προϋπολογισμού 402.000€, ένα έργο μεγάλης αξίας και ισχυρού συμβολισμού.

Επίσης συζητήθηκε εκτάκτως η διεκδίκηση του «Ράλι Ακρόπολις» και η προοπτική διεξαγωγής του στη Στερεά Ελλάδα. 

Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο για την προεργασία, η οποία ολοκληρώθηκε αθόρυβα και ταχύτατα, με αποτέλεσμα να κατατεθεί πλήρης φάκελος υποψηφιότητας της Στερεάς Ελλάδας στον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού Λευτέρη Αυγενάκη την επόμενη κιόλας ημέρα μετά την ανακοίνωση της επανόδου του Ράλι στην Ελλάδα.

Ακολούθως, το Περιφερειακό Συμβούλιο με πολύ ισχυρή πλειοψηφία ενέκρινε τις μέχρι τώρα ενέργειες σε σχέση με την προδικασία, προετοιμασία και υποβολή σχετικού αιτήματος εκδήλωσης ενδιαφέροντος για διεξαγωγή του «Ράλι Ακρόπολις» ως αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Ακόμα εξουσιοδότησε τον Περιφερειάρχη να προβεί σε όποια ενέργεια απαιτείται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη διεξαγωγή του «Ράλι Ακρόπολις» στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

«Ολοκληρώσαμε άλλη μια παραγωγική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατά την οποία συνταχθήκαμε και επισήμως στον αγώνα για τη διεκδίκηση του “Ράλι Ακρόπολις”, δήλωσε μετά τη συνεδρίαση, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και συμπλήρωσε: “Ευχαριστώ το Περιφερειακό Συμβούλιο, γιατί αγκάλιασε με τρόπο πλατύ και ισχυρό αυτή την προσπάθεια. Συμπορευόμαστε με τους βουλευτές, τους δήμους, τα Επιμελητήρια, πλήθος φορέων, αλλά και την Εκκλησία για την επιστροφή του “Ράλι των Θεών” στην έδρα του”.


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου