6/4/21

Κ. Μπατζελή: Το Π.Σ. είναι εγκλωβισμένο σε αποφάσεις της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής

 “Το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι εγκλωβισμένο σε αποφάσεις προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής  για έργα και παρεμβάσεις που με το ισχύον ΠΔΕ θα υπάρχουν δεσμεύσεις και μετά το 2024”, τόνισε η επικεφαλής της παράταξης “πατρίδα μας η Στερεά” Κατερίνα Μπατζελή με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση του Π.Σ.


Και μεταξύ άλλων συμπλήρωσε: “Διεκδικούμε, αγωνιζόμαστε για μια Περιφέρεια που θα μπορεί να συνθέσει πολιτικές, να είναι κοντά στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας, να είναι αποτελεσματική, να αντιλαμβάνεται τις νέες ανάγκες και προκλήσεις των καιρών μας και να μην ζει με «σκελετούς παρελθόντος». Ως παράταξη συλλογικά, αναδείξαμε τα κακώς κείμενα και το πώς πρέπει να γίνουν άμεσες προσαρμογές  και αλλαγές ώστε η Περιφέρεια μας να επιταχύνει τους ρυθμούς της και την απόδοση της. Γίνονται βελτιώσεις αλλά είμαστε εκεί ως αντιπολίτευση να δείχνουμε με καθαρή κρίση και ματιά   τις αδυναμίες και τις προοπτικές”. Όπως σημείωσε η κ. Μπατζελή η παράταξή της εξέφρασε την διαφωνία της στο θέμα της  έγκρισης κατάρτισης του συγχρηματοδοτούμενου και εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) έτους 2021, συμφώνησε με την πρόταση για διεκδίκηση, από την Περιφέρειά μας, του «Ράλλυ Ακρόπολις» και στην συζήτηση  για τον εκλογικό νόμο τόνισε οτι χρειάζεται μια ορθή μεταρρύθμιση. 

“Η εκλογή περιφερειάρχη και δημάρχου με ποσοστό 43% στερεί την ισχυρή δημοκρατική νομιμοποίηση που δίνει το ποσοστό του 50%+1. Ο ορισμός του ορίου 50%+1 είναι απολύτως αναγκαίο αντίβαρο για την δημοκρατική νομιμοποίηση του συστήματος της ενισχυμένης πλειοψηφίας”, τόνισε χαρακτηριστικά. 

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου