20/4/21

Γ. Μουλκιώτης: Η Κυβέρνηση οφείλει να αποζημιώσει άμεσα τους πληγέντες αγρότες της Βοιωτίας

Ο βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης ανέδειξε στην Βουλή, με ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το ζήτημα της αναγκαιότητας άμεσης αποζημίωσης των πληγέντων αγροτών της Βοιωτίας από τον παγετό και τη ξηρασία.

Ο κ. Μουλκιώτης ζήτησε ζητείται από τον αρμόδιο υπουργό, η άμεση λήψη μέτρων ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα οι εκτιμήσεις των ζημιών του παγετού στο Νομό Βοιωτίας, να οριστεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τις αποζημιώσεις που θα δοθούν, να αποζημιωθούν οι ζημιές των δημητριακών για ξηρασία, να θεσπιστεί προκαταβολή αποζημιώσεων, λόγω ιδιαίτερα δυσμενούς συγκυρίας, η οποίο έχει πλήξει τους αγρότες στο μέγιστο βαθμό και να καλυφθούν όλες οι ανάγκες για εκτιμητικό προσωπικό.

Παράλληλα ζήτησε να συμψηφιστούν τα τέλη εκτίμησης και οι ασφαλιστικές εισφορές,  με τις αποζημιώσεις, ώστε να ελαφρυνθούν οικονομικά οι Βοιωτοί αγρότες, να γίνει έγκαιρα η διαδικασία του ΟΣΔΕ, για γρήγορη σύνταξη των πορισμάτων των ζημιών του ΕΛΓΑ, να καλυφθεί το σύνολο της ζημίας για τις καλλιέργειες, στην περίπτωση που τα ταμειακά διαθέσιμα του ΕΛΓΑ δεν επαρκούν και να αναθεωρηθεί ο αναχρονιστικός Κανονισμός του ΕΛΓΑ.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου