29/4/21

Γ. Πούλου: Η κυβέρνηση να συνεχίσει στον δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων

“Με Ερώτηση που καταθέσαμε 54 Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς τον Υπουργό Εξωτερικών, κατόπιν πρωτοβουλίας του Ν. Ηγουμενίδη, ζητούμε από την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για τη συνέχιση της διεκδίκησης των επανορθώσεων από τη Γερμανία”, τόνισε η Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Πούλου.


Και πρόσθεσε: “Η αταλάντευτη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα αυτό οδήγησε τον Απρίλιο του 2019 στην ιστορική απόφαση της Βουλής για αδιάκοπη διεκδίκηση μέσα από διακρατικές παρεμβάσεις, καμπάνια ενημέρωσης των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων, νομικό αγώνα, καθώς και μέσω της ρηματικής διακοίνωσης προς τη Γερμανία που επιδόθηκε τον Ιούνιο του 2019. 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει «παγώσει» το θέμα, δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια, ούτε καν δήλωση και δεν απαντά στις ερωτήσεις βουλευτών στο Κοινοβούλιο. Ο κ. Δένδιας βρέθηκε στη Γερμανία στις 23 Μαρτίου και συναντήθηκε με διάφορους πολιτειακούς παράγοντες, χωρίς όμως να γίνει γνωστό αν αναφέρθηκε στο ζήτημα…”    

Καταλήγοντας υπογράμμισε: “Η απόρριψη από τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή στις 25 Μαρτίου της πρότασης των Πρασίνων και της Αριστεράς για καταβολή αποζημιώσεων δείχνει ότι ο αγώνας θα είναι μακρύς και δύσκολος.   

Είναι όμως ηθικό και ιστορικό χρέος της κυβέρνησης να συνεχίσει δραστήρια τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων!”. 

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου