6/4/21

Γιώργος Μουλκιώτης: Να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα από τις αναρτήσεις των Δασικών Χαρτών στην Βοιωτία

Με κοινοβουλευτική παρέμβαση – ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης, ζητείται απο τον Βουλευτή Βοιωτίας του ΚΙΝΑΛ Γιώργο Μουλκιώτη η  άμεση αντιμετώπιση στα προβλήματα των Δασικών Χαρτών και του Κτηματολογίου, στην Βοιωτία. 


Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι, με ευθύνη τόσο της προηγούμενης συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο όμως και του νυν Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας  και του πρώην Υπουργού  κ.  Κ. Χατζηδάκη, έχει καθυστερήσει πάρα πολύ το θέμα της ανάρτησης των Δασικών Χαρτών σε όλη την Ελλάδα. 

Παράλληλα καλεί όλα τα συναρμόδια Υπουργεία να λάβουν άμεσα μέτρα και να δημιουργήσουν συνθήκες ομαλής διεκπεραίωσης αυτού του αναγκαίου και σημαντικού για την χώρα εγχειρήματος της ολοκλήρωσης του Δασολογίου και του ενιαίου Εθνικού Ελληνικού Κτηματολογίου στην κατεύθυνση όμως της απόλυτης εξασφάλισης των περιουσιών των πολιτών και της ορθής αποτύπωσης της πραγματικότητας. 

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ζητείται:

• Να υπάρξει χρονική παράταση έτους, για υποβολή αντιρρήσεων, δεδομένης της επιδημιολογικής κατάστασης και των υφιστάμενων απαγορεύσεων κίνησης ως και αναστολών λειτουργίας των υπηρεσιών, ώστε να διευθετηθούν τα υφιστάμενα προβλήματα στις αγροτικές εκτάσεις.

• Να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για την αποκατάσταση των προβλημάτων  από την ανάρτηση των δασικών χαρτών, που θα επιλύσουν οριστικά το ιδιοκτησιακό ζήτημα αφού αποσυνδεθούν οι δασικοί χάρτες από το σύστημα ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, αφού λάβουν υπ΄ όψιν τον χωρικό προσδιορισμό και άλλων χρήσεων ώστε να μην παρουσιάζουν εικονική πραγματικότητα, το έντυπο Ε9, το αμπελουργικό και το ελαιοκομικό μητρώο, τόσο για τις χορτολιβαδικές εκτάσεις, όσο και για τις εκχερσωμένες δασικές εκτάσεις και τους «δασωμένους αγρούς». 

• Κατά την εξέταση των ενστάσεων από τις Δασικές Υπηρεσίες να αναγνωρίζονται τα πρόδηλα σφάλματα χωρίς την παραπομπή τους στις επιτροπές αντιρρήσεων και να δοθεί οριστική λύση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς στις περιοχές που δεν ισχύει το τεκμήριο κυριότητας του Δημοσίου.


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου