20/4/21

Σειρά δράσεων κοινωνικής παρέμβασης μέσω της δομής Γέφυρα

 

Συνεδρίασε την Παρασκευή 16 Απριλίου η  Περιφερειακή Επιτροπή Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 

Σε αυτή ψηφίστηκε σειρά δράσεων κοινωνικής παρέμβασης μέσω της δομής Γέφυρα.  

Πιο συγκεκριμένα ψηφίστηκε η κάλυψη εξόδων για την προμήθεια ειδών βρεφικής φροντίδας νεογέννητου τέκνου (έτους2021). Η δράση αφορά την κάλυψη εξόδων για την προμήθεια ειδών βρεφικής φροντίδας νεογέννητου τέκνου (έτους 2021) αξίας 120€, σε οικογένειες που διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας (δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης) εντός των ορίων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας .

Επίσης η παροχή έκτακτου οικονομικού βοηθήματος για τα παιδιά της Α’ τάξης Δημοτικών Σχολείων, Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έτους 2021-2022.  Η δράση αφορά την παροχή σχολικών ειδών αξίας ογδόντα ευρώ (80€) εφάπαξ σε κάθε μαθητή - μέλος οικογένειας με οικογενειακό εισόδημα κάτω από τα όρια της φτώχειας, που θα εγγραφεί στην Α’ τάξη των Δημοτικών Σχολείων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κατά το σχολικό έτος 2021-2022.

Ακόμα η παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε προπτυχιακούς πρωτοετείς φοιτητές-σπουδαστές του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022. Η δράση αφορά την έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους διακοσίων ευρώ (200€) εφάπαξ, με την παροχή διατακτικών σίτισης, σε προπτυχιακούς πρωτοετείς φοιτητές – σπουδαστές του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, μέλη οικογενειών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας. 

Και τέλος το πρόγραμμα εκπαίδευσης (τηλεκπαίδευση σύγχρονη και ασύγχρονη) και υποστήριξης φροντιστών ατόμων τρίτης ηλικίας που πάσχουν από άνοια (έτους 2021). 

Η δράση αφορά την υλοποίηση ενός πλήρους προγράμματος τηλεκπαίδευσης (σύγχρονης και ασύγχρονης) για την εκπαίδευση φροντιστών ατόμων τρίτης ηλικίας με σκοπό τη βελτίωση της παρεχόμενης φροντίδας προς τα άτομα τρίτης ηλικίας που πάσχουν από άνοια. Παράλληλα θα δοθούν οι κατάλληλες γνώσεις για την πρόληψη ενδεχόμενου νέου κύματος της πανδημίας και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών του. 

Το πρόγραμμα θα επικεντρώνεται στις ειδικές ανάγκες των φροντιστών, παρέχοντας:                           

• Πρόσβαση σε απαραίτητη πληροφόρηση για τα συμπτώματα άνοιας, την εξέλιξη και τις διαθέσιμες  θεραπείες.                                                                     

• Συγκεκριμένες δεξιότητες που επιτρέπουν αποτελεσματική αντιμετώπισης της σωματικής, ψυχολογικής και οικονομικής επιβάρυνση της άνοιας.

«Σε μία περίοδο με πρωτοφανείς δοκιμασίες για τον τόπο μας αλλά και όλο τον κόσμο, στο επίκεντρο του σχεδιασμού μας, το 2021, παραμένει η κοινωνία και η προστασία των πιο ευπαθών συμπολιτών μας. Ενώ ευχαριστώ θερμά, τα μέλη της Επιτροπής που ομόφωνα  ψήφισαν τα θέματα», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης  Κωνσταντίνος Μπακομήτρος μετά το τέλος της συνεδρίασης.


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου