13/4/21

Το σύστημα της εκμετάλλευσης είναι το εμπόδιο για την υγεία και τη ζωή του λαού, τόνισε από την Θήβα ο ΓΓ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας

Ο ΓΓ της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε την πόλη της Θήβας επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος στο οποίο συμμετείχε και ο Κώστας Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Αν. Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ. 


Ο κ. Κουτσούμπας, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας που επιτρέπουν την ικανοποίηση των αναγκών του λαού, αλλά εμπόδιο σε αυτό στέκεται το σύστημα της εκμετάλλευσης που περιπλέκει τα προβλήματα του λαού, που δεν έχει ως προτεραιότητα την προστασία της υγείας και τη ζωή του.

Οι αιτίες που γεννούν όλα τα προβλήματα που αναφέρθηκαν και στη σύσκεψη, σημείωσε, είναι ίδιες. Ενιαία είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και σαν ένας άνθρωπος πρέπει να τα παλέψουμε.

Αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα στα ζητήματα που τέθηκαν στη σύσκεψη από τους ομιλητές, στην κατάσταση στην Υγεία, τονίζοντας ότι αντί να επιλυθούν τα προβλήματα επιδεινώνονται συνεχώς, η χώρα θρηνεί χιλιάδες νεκρούς, εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα, ενώ η βασική πρόταση για άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, ώστε να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας όπου μόνο εκεί μπορεί να ακουμπήσει ο λαός, δεν προχώρησε ούτε τώρα που καταρρέει το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Αναφερόμενος στην περιοχή της Θήβας, με χιλιάδες κατοίκους, δίπλα στην κεντρική οδική αρτηρία, με πολλά εργοστάσια όπου συνωστίζονται χιλιάδες εργάτες, με ειδικούς πληθυσμούς όπως οι πρόσφυγες και οι Ρομά, τα στρατόπεδα, οι γυναικείες φυλακές στον Ελεώνα, το αεροδρόμιο στην Τανάγρα, τόνισε ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση του νοσοκομείου που αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει ούτε αναισθησιολόγο, αλλά και η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην εργοδοτική αυθαιρεσία που έχει μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε εστίες υπερμετάδοσης, καθώς οι υπηρεσίες ελέγχου είναι υποστελεχωμένες και για την εργοδοσία προέχει το κέρδος. Επίσης, αναφέρθηκε στα προβλήματα των εργαζομένων στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης με την εντατικοποίηση, την απληρωσιά κ.ά. που επιτείνουν την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα.

Ειδική αναφορά έκανε σε μια σειρά επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας για τη χώρα που υπάρχουν στην περιοχή και μεθοδικά οδηγούνται σε πορεία απαξίωσης, όπως η ΛΑΡΚΟ, η ΕΑΒ κ.ά.

Μίλησε για την κατάσταση στην Παιδεία και την απαράδεκτη κατάσταση με τα σχολεία να είναι κλειστά, γιατί δεν πήρε η κυβέρνηση έγκαιρα τα αναγκαία μέτρα, προσθέτοντας κρίκους σε μια αλυσίδα χρόνιων παραλείψεων.

Ακόμα αναφέρθηκε στα προβλήματα του εμπορικού κόσμου, όπως και των αγροτών και τις προτάσεις του ΚΚΕ για την ανακούφισή τους.

Κλείνοντας, τόνισε την ανάγκη να συγκροτηθεί η κοινωνική συμμαχία, να ενωθεί ο λαός με στόχο αυτούς που έχουν πραγματικά την εξουσία και ξεζουμίζουν τον λαό και τον τόπο. Κάλεσε τους εργαζόμενους σε συστράτευση με το ΚΚΕ, στο δρόμο της διεκδίκησης για την επίλυση των άμεσων ζητημάτων, αλλά και για το αύριο, για την οριστική και τελεσίδικη επίλυσή τους σε ένα άλλο κοινωνικό σύστημα, με τον λαό πραγματικά στην εξουσία.

Η περιοδεία ξεκίνησε με επίσκεψη στο Νοσοκομείο της Θήβας όπου είχε συνάντηση με το Διοικητή κ. Χροναίο και το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ενώ την  σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με όλα τα μέτρα ασφάλειας, άνοιξε ο Αντώνης Τουλουμάκος, μέλος της ΕΠ Αν. Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του Παναγιώτη Ρωμανά, εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου Θήβας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και όλων των θυμάτων της πανδημίας, με αφορμή και τη Παγκόσμια Μέρα Υγείας. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από φορείς της Θήβας και της ευρύτερης περιοχής.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου