13/4/21

Με γενικολογίες η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις ελλείψεις στα Νοσοκομεία Λιβαδειάς & Θήβας, τονίζει ο Γ. Μουλκιώτης

Ο βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης ανέδειξε με επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή, το ζήτημα της αναγκαιότητας ενίσχυσης λειτουργίας των Γ.Ν. Λιβαδειάς  και  Γ.Ν. Θήβας. 


Κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης επεσήμανε ότι, τα Νοσοκομεία  Λιβαδειάς και Θήβας είναι δομές υγείας υψίστης σπουδαιότητας για τον νομό Βοιωτίας, που διαθέτουν εξειδικευμένα τμήματα, ενώ ταυτόχρονα έχουν αναλάβει και το βάρος περιστατικών COVID-19, υπηρεσίες που εκτελούν με απόλυτη επιτυχία. 

Επιπλέον, τόνισε ότι ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας παραμένουν οι σοβαρές ελλείψεις και τα κενά σε ιατρικό προσωπικό, που καθιστούν δύσκολη έως αδύνατη την επαρκή εξυπηρέτηση του πληθυσμού της Π.Ε. Βοιωτίας με περίπου 120.000 κατοίκους και πολλούς εργαζόμενους από την Αττική και τους όμορους νομούς που απασχολούνται στον νομό, ειδικά στην βιομηχανική  περιοχή Οινοφύτων. 

Κατόπιν αυτών, ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό (κυρίως αναισθησιολόγους, πνευμονολόγους, λοιμωξιολόγους, ακτινολόγους, καρδιολόγους, ουρολόγους) στα νοσοκομεία,  ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία και η ίδια η ζωή των πολιτών και να αποφευχθεί η οικονομική τους επιβάρυνση, δεδομένου ότι τα περιστατικά αυξάνονται και παρατηρούνται επανανοσήσεις.  Τέλος, ρώτησε τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, εάν  είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης η λειτουργία των ήδη εξοπλισμένων κλινών ΜΑΦ και ΜΕΘ στα νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας, δεδομένου ότι  απαιτείται η στελέχωσή τους.  

“Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης αρκέστηκε να προβεί σε μια γενική τοποθέτηση, αναφέροντας ότι και τα δύο νοσοκομεία έχουν ενισχυθεί με λοιπό επικουρικό προσωπικό και ότι το 2020 έχουν διοριστεί συνολικά 10 ιατροί (6 στη Λειβαδιά και 4 στη Θήβα), χωρίς όμως να γίνει καμία διευκρίνιση ως προς τις προσλήψεις για ειδικότητες που χρήζουν άμεσης κάλυψης.

Τέλος ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη των ΜΑΦ και ΜΕΘ στα δύο νοσοκομεία βρίσκεται στον σχεδιασμό της Κυβέρνησης, αποφεύγοντας να δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης”, σημείωσε ο κ. Μουλκιώτης. 


ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου