29/4/21

10μελης εγκληματική ομάδα έκανε ληστείες σε Λιβαδειά και Αλίαρτο

Στην εξιχνίαση δύο ένοπλων ληστειών και ενός εμπρησμού οχήματος προχώρησε, στα πλαίσια ενδελεχούς έρευνας, το Τμήμα Ασφαλείας  Λιβαδειά, τις οποίες, όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., διέπραξε 10μελής εγκληματική ομάδα, σε περιοχές της Βοιωτίας.

Όπως προέκυψε από την συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, κατά την εξέλιξη της ενδελεχούς προανακριτικής διαδικασίας, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στη διάπραξη:

  • Ληστείας, τις πρώτες πρωινές ώρες της 23-06-2018, σε ευρύτερη περιοχή της Λιβαδειάς, όπου τουλάχιστον (4) μέλη της ομάδας, μετέβησαν σε επιχείρηση της περιοχής με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που είχαν αφαιρέσει από περιοχή της Αττικής και αφού δέσμευσαν τον φύλακα της επιχείρησης, αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο και ένα χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης κενό περιεχομένου. Το όχημα διαφυγής τους εντοπίστηκε αργότερα επιμελώς κρυμμένο και κατεστραμμένο από πυρκαγιά. 
  • Ληστείας, τις πρώτες πρωινές ώρες της 19-07-2018, σε περιοχή της Αλίαρτου, όπου τουλάχιστον (6) μέλη της ομάδας, μετέβησαν σε επιχείρηση της περιοχής με (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα. Ακολούθως με την απειλή πιστολιών, δέσμευσαν τον φύλακα της επιχείρησης, αφαίρεσαν δύο κινητά του τηλέφωνα και ένα χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης, που περιείχε χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα. Κατά τη διαφυγή τους, αφαίρεσαν και το όχημα του φύλακα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστειών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, κλοπής και εμπρησμού οχήματος κατά συναυτουργία, καθώς και παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη εγκληματική ομάδα είχε αποδομηθεί πλήρως τον Νοέμβριο του 2018, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, με τη σύλληψη οκτώ (8) μελών της.

ην προανάκριση διενήργησε με μεθοδικότητα το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου