22/12/20

Η ευαισθητοποίηση στο θέμα των μεταναστών αποτελεί δέσμευση για το Δήμο Λεβαδέων

Η Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών τιμάται κάθε χρόνο στις 18 Δεκεμβρίου, ως μια προσπάθεια ενίσχυσης της προστασίας του παγκόσμιου μετανάστη.

“Μετανάστες σε όλο τον κόσμο παλεύουν καθημερινά να ενταχθούν στις νέες τους πατρίδες και να χτίσουν ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τους ίδιους, αλλά και για τις οικογένειες τους”, σημειώνει στο σχετικό μήνυμά του ο Δήμαρχος Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας.

Και προσθέτει: “Εντός της πρωτοφανούς οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, οι μετανάστες γίνονται συχνά θύματα περιθωριοποίησης, διακρίσεων αλλά και στόχος βίαιων επιθέσεων.

Στη πόλη μας που φιλοξενούμε δεκάδες αιτούντες ασύλου έχουμε επιτύχει σχεδόν να μηδενίσουμε αντίστοιχες συμπεριφορές. 

Η επιτυχής λειτουργία των προγραμμάτων φιλοξενίας κι ένταξης αιτούντων ασύλου στο πλαίσιο της πολιτικής μας "Πρώτα ο Άνθρωπος" είναι ο λόγος αυτής της μικρής μας νίκης”.

Ο Δήμος Λεβαδέων, ως ο μοναδικός Δήμος της Ελλάδας, εκπροσωπώντας την Κ.Ε.Δ.Ε, συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «IncluCities», διάρκειας τριών ετών (2020-2022) στο οποίο συμπεριλαμβάνονται ακόμη επτά χώρες και οι αντίστοιχες Εθνικές Ενώσεις Δήμων και Περιφερειών. 

Στόχος του προγράμματος είναι η ενσωμάτωση των μεταναστών στην κοινωνική και οικονομική ζωή των πόλεων.

“Η ευαισθητοποίηση στο θέμα των μεταναστών αποτελεί δέσμευση για την δημοτική αρχή και προτεραιότητα μας είναι ο άνθρωπος απ’ όπου κι αν προέρχεται”, υπογράμμισε ο κ. Ταγκαλέγκας.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου