29/12/20

Στην ΛΑΡΚΟ παραμονή Χριστουγέννων ο ΓΓ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας με τους εργαζόμενους

 

Την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους εξέφρασαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από το εργοστάσιο της Λάρυμνας, στο πλαίσιο της τετράωρης στάσης εργασίας. 

Στην απεργιακή συγκέντρωση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Επιλέξαμε παραμονή Χριστουγέννων να βρισκόμαστε εδώ, στη Λάρυμνα, στη ΛΑΡΚΟ, όπου χτυπάει η καρδιά της εργατικής τάξης όλης της Ελλάδας», τόνισε μεταξύ άλλων στον σύντομο χαιρετισμό ο κ. Κουτσούμπας.

Αμέσως μετά ο Δημήτρης Κουτσούμπας είχε μια σύντομη συνάντηση με το ΔΣ του Σωματείου, στο οποίο πρόσφερε εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» και συγκεκριμένα την ατζέντα του ΚΚΕ για το νέο χρόνο, την έκδοση των υλικών της διημερίδας της ΚΕ με τίτλο «Η εμφάνιση της εργατικής τάξης, ο ρόλος της στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στον 20ό αιώνα και η στρατηγική του ΚΚΕ» και την έκδοση της διημερίδας της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας για τους «Εργατικούς λαϊκούς αγώνες του Μάη του 1936». Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ακόμη ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ και ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΚΕ και της γραμματείας του ΠΑΜΕ.

“Με έναν πολύχρονο αγώνα, ιδιαίτερα τους τελευταίους δώδεκα μήνες, αποδείχθηκε ότι οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ είχαν απόλυτο δίκιο σε αυτά που έλεγαν. Έφτασε αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση στο σημείο να παραδεχτεί ότι η ΛΑΡΚΟ είναι πραγματικό χρυσωρυχείο και την περιφέρει τώρα σαν πολύφερνη νύφη σε διάφορους εγχώριους και ξένους μονοπωλιακούς ομίλους για να την πουλήσει, ενώ πριν έλεγε ότι της είναι κοστοβόρα και έχει ελλείμματα, ότι φταίνε οι εργαζόμενοι, ότι είναι βαρέλι χωρίς πάτο και άλλα τέτοια”, είπε ο Δ. Κουτσούμπας.

Και πρόσθεσε: “Υποστηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα σας. Σας ενημερώνουμε ότι έχουμε καταθέσει ξανά Ερώτηση στη Βουλή, με κεντρικό ζήτημα να δοθεί άμεσα έκτακτο επίδομα λόγω της μείωσης μισθών, λόγω του ότι δεν υπάρχει το δώρο Χριστουγέννων αυτές τις μέρες. Έχουμε ζητήσει να υπάρξει ενιαία, ουσιαστική λειτουργία όλης της ΛΑΡΚΟ και να αρχίσει η παραγωγική διαδικασία κανονικά, να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις των εργαζομένων”. 

Καταλήγοντας σημείωσε: “Το ΚΚΕ, για ακόμα μία φορά σας λέμε, θα βρίσκεται στο πλευρό σας. Χρόνια Πολλά! Καλή δύναμη! Υγεία να έχετε εσείς και οι οικογένειές σας. Με αισιοδοξία και με το κεφάλι ψηλά να υποδεχτούμε σε λίγες μέρες τον νέο χρόνο”. 

  Ο αγώνας συνεχίζεται

«Παραμονή Πρωτοχρονιάς θα είμαστε και πάλι σε κινητοποίηση εάν η κυβέρνηση δεν μας καταβάλει την έκτακτη ενίσχυση», ξεκαθάρισαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης.

«Έχουμε καταφέρει πολλά. Θέλανε τη ΛΑΡΚΟ κλειστή και τους εργαζόμενους έξω από τις δουλειές τους. Με το δίκαιο αγώνα μας καταφέραμε να την κρατήσουμε ανοιχτή, να μη γίνουν απολύσεις και να αποτρέψουμε επιπλέον περικοπές. Είμαστε εδώ με ψηλά το κεφάλι και συνεχίζουμε», τόνισε στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Φθιώτιδας, Παναγιώτης Πολίτης, σημειώνοντας παράλληλα ότι “παλεύουμε για τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά μας”.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου