15/12/20

Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς: Λανθασμένες οι επιλογές τύπου click away

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς όπως τονίζει το Διοικητικό του Συμβούλιο, υποστήριξε και υποστηρίζει τις προσπάθειες όλων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, παρότι αποτελεί κοινή διαπίστωση πως ο εμπορικός κόσμος είναι αυτός που έχει πληγεί περισσότερο από τα μέτρα που έχουν ληφθεί ωστόσο κάνει λόγο για λάθος αποφάσεις που έχουν ληφθεί. 

“Όλοι αντιλαμβανόμαστε τις προτεραιότητες που θέτει η προστασία της Δημόσιας Υγείας. Αυτό όμως που δεν μπορούμε να αποδεχθούμε είναι τις λανθασμένες επιλογές τύπου click away οι οποίες προάγουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό, παρέχοντας απόλυτο πλεονέκτημα στις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες που διαθέτουν ήδη e-shop, έναντι του μικρομεσαίου εμπόρου, οδηγώντας την πλειοψηφία των επιχειρήσεων σε οικονομικό αδιέξοδο”, επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Και συμπληρώνει:

“Είναι ανεφάρμοστες, στην πλειονότητα των εμπορικών καταστημάτων διότι πως είναι δυνατόν κάποιος άραγε να αγοράσει ρούχα ή υποδήματα χωρίς να τα δοκιμάσει; Επίσης είναι αποσπασματικές, γιατί επιτρέπουν σε ορισμένες επαγγελματικές κατηγορίες (π.χ. κομμωτήρια, εποχιακά είδη) να λειτουργούν, ενώ παράλληλα κρατούν ουσιαστικά κλειστά το σύνολο των υπόλοιπων εμπορικών καταστημάτων.

Ακόμα είναι παράλογες, γιατί αντί να θέσουν όρια στον αριθμό των πελατών που θα βρίσκονται εντός του κάθε καταστήματος, με το click away δημιουργούνται εμπορικά δύο ταχυτήτων και συνθήκες συνωστισμού στους δρόμους γύρω από αυτά, με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για τη Δημόσια Υγεία”.

Γι΄ αυτό υπογραμμίζει πως “είναι μη αποδεκτές, γιατί την στιγμή που επικαλούνται την ατομική ευθύνη του καθενός μας, δεν δέχονται ότι ο εμπορικός κόσμος στο σύνολο του είναι ικανός να τηρήσει τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν για άλλες επαγγελματικές ομάδες π.χ. καταστήματα τροφίμων”.

Σύμφωνα με τον Ε.Σ. οι επόμενες είκοσι μέρες του έτους ήταν παραδοσιακά αυτές με την μεγαλύτερη εμπορική κίνηση και αυτές των οποίων ο τζίρος επέτρεπε στις επιχειρήσεις μας να είναι κερδοφόρες και τα μαγαζιά μας να μένουν ανοικτά. 

“Το click away δεν πρόκειται να διευκολύνει σε καμία περίπτωση τους καταναλωτές και θα οδηγήσει

το μεγαλύτερο μέρος των εμπόρων που δυσκολεύονται ήδη να επιβιώσουν επαγγελματικά, στον οικονομικό αφανισμό” καταλήγει η σχετική ανακοίνωση με την οποία ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς ζήτησε την άρση του click away και την αντικατάσταση με κανονικό άνοιγμα των καταστημάτων  την περίοδο των γιορτών με σεβασμό πάντα των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων που θα υποδειχθούν.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου