21/7/20

Φανή Παπαθωμά: Στις λεωφόρους της αλήθειας, της υπευθυνότητας και της διαφάνειας


Η Φανή Παπαθωμά Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας

Οι αρμόδιες  αρχές ελέγχου της Π.Ε. Βοιωτίας σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ  πραγματοποίησαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούν ελέγχους  για την διασφάλιση της εφαρμογής  των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης  του COVID-19. 
Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις  Σχετικές Διατάξεις για την τήρηση των μέτρων, Κανόνες τήρησης αποστάσεων προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού  COVID – 19, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τα σχετικά έγγραφα της  Γ.Γ. Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή (Συντονιστικό Κέντρο Εποπτείας της Αγοράς & Αντιμετώπισης του Παραεμπορίου) και της  Εγκύκλιου  από την Γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα οι έλεγχοι που διεξήχθησαν  κατά την περίοδο 10/06/2020 έως 17/07/2020 αφορούσαν:

* καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, εστιατόρια, μπάρ)
* Διενέργεια εκδηλώσεων από φορείς/ συλλόγους και επιχειρήσεις  σε Υπαίθριους Δημοτικούς Χώρους
* Οργανωμένες ιδιωτικές  και μη παραλίες
Από τους επιτόπιους ελέγχους (κατά προσέγγιση  120 στον αριθμό) βεβαιώθηκαν συνολικά 16 παραβάσεις με συνολικό ύψος προστίμου 35.650 €. Οι παραβάσεις αφορούσαν την  υπέρβαση της αναλογίας ατόμων ανά επιφάνεια , την μη τήρηση των αποστάσεων μεταξύ τραπεζοκαθισμάτων , μη χρήση μάσκας από προσωπικό εργασίας και την εμφάνιση συνωστισμού.
Σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία τα πρόστιμα εντάσσονται ως δημόσια έσοδα στον Αναλυτικό Λογαριασμό Εσόδων (Α.Λ.Ε.) 1560989001 «Λοιπά Πρόστιμα και χρηματικές Ποινές»
Οι Υποβληθείσες αντιρρήσεις  εξετάζονται από την αρμόδια Επιτροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων επί Πράξεων Επιβολής Προστίμων και Αναστολής Λειτουργίας» της Π.Ε Βοιωτίας που συγκροτείται με απόφαση της Προϊσταμένης της Δ/νσης Ανάπτυξης . 
“Είναι εμφανές ότι τηρήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η νομοθεσία για να διασφαλιστεί στα μέγιστα δυνατά επίπεδα, η υγεία των συμπολιτών μας. ‘Ένα γενικότερο lock down θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα για την τοπική μας οικονομία , βάζοντας παράλληλα σε μεγάλο κίνδυνο τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, εκτός του συνολικού πληθυσμού του Νομού. Η Βοιωτία ως σήμερα παραμένει ένας Νομός με σχεδόν μηδενικά κρούσματα  COVID 19, ως αποτέλεσμα  της προσπάθειας όλων μας.   Δελτία Τύπου τα οποία εμπεριέχουν αναληθή στοιχεία αναπαράγοντας ειδήσεις οι οποίες δεν έχουν καμία υπόσταση, δεν ήταν ποτέ στις δικές μας λογικές”, τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά.
ΚΑι πρόσθεσε: “Καλώ όλους τους πολίτες να συμβάλλουν με όλους τους τρόπους στη διαφύλαξη αυτού του δημόσιου αγαθού που λέγεται υγεία.    Μεγάλοι περίπατοι στο λαϊκισμό και σε αναληθείς ειδήσεις οδηγούν σε μικρά και σκοτεινά μονοπάτια. Επιλέξαμε να περπατήσουμε σε λεωφόρους αλήθειας, υπευθυνότητας και διαφάνειας”.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου