21/7/20

Κρούσμα κορωνοϊού στην περιοχή της Θήβας


Νέα έρευνα: Δύο διαφορετικοί είναι οι τύποι του κοροναϊού - όχι ένας

Ένας 40χρονος άνδρας ο οποίος εργάζεται στην περιοχή της Χαλκίδας επιβεβαιώθηκε ως κρούσμα κορωνοϊού στο γενικό νοσοκομείο Θήβας.
Έντονος προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στον ΕΟΔΥ διότι ο 40χρονος είχε παραβρεθεί το Σαββατοκύριακο σε μνημόσυνο συγγενικού του προσώπου σε περιοχή της Αλιάρτου.

Yποχρεωτική η μάσκα στα σούπερ μάρκετ
Yποχρεωτική είναι απο το Σάββατο, η μάσκα στα σούπερ μάρκετ για εργαζόμενους και καταναλωτές.
Oπως προβλέπεται στη σχετική κοινή υπουργική απόφαση που αφορά στους «κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19», από 26 Ιουλίου 2020 ισχύει το μέτρο της υποχρεωτικής χρήση μη ιατρικής μάσκας προστασίας για το προσωπικό και το κοινό-πελάτες, στις επιχειρήσεις τροφίμων, υπεραγορές (σούπερ μάρκετ).
Το πρόστιμο σε περίπτωση μη συμμόρφωσης είναι 150 ευρώ.


Έκκληση στα σούπερ μάρκετ
«Δεν είναι δύσκολο να εφαρμοστεί το μέτρο» εκτίμησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης» μιλώντας επί του θέματος στον «Σκάι».
Ο υφυπουργός ζήτησε από τα σούπερ μάρκετ να τηρούν τα μέτρα και αν ένας πελάτης δεν έχει μάσκα να του προσφέρουν, τονίζοντας ότι η μάσκα θωρακίζει από τον κορωνοϊό.

Τα αντισηπτικά
Επίσης υπενθύμισε ότι δεν υπάρχει, πλέον, περιορισμός για τα τεμάχια αγοράς αντισηπτικών, ενώ για τις μάσκες είπε ότι στην αρχή της υγειονομικής κρίσης δεν υπήρχε γραμμή παραγωγής στη χώρα μας αλλά τώρα το 50% της παραγωγής είναι ελληνικό.
«Κανείς δεν θέλει να επιβάλλει πρόστιμα σε αυτή την κρίση» πρόσθεσε ο υφυπουργός, αλλά σημείωσε ότι οι έλεγχοι είναι συνεχείς σε όλο το εύρος της αγοράς και θα ανακοινώνονται δύο φορές την εβδομάδα τα αποτελέσματα τους.
Χαρακτηριστική, ως προς την απαναφορά της χρήσης μάσκας στα σούπερ μάρκετ, ήταν και η τοποθέτηση του λοιμωξιολόγου Μάριου Λαζανά, ο οποίος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είχε αναφέρει ότι η χρήση μάσκας πρέπει να γίνει υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα υπήρχε σύσταση ή αυστηρή σύσταση. 

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ