13/7/20

Νέες συλλήψεις στο Πυρί για ληστεία διερχόμενης οδηγού και πυροσβεστών


Νέες συλλήψεις στο Πυρί της Θήβας για ληστεία διερχόμενης οδηγού ...

Σε αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου στον Οικισμό του Πυρίου Θηβών, συνελήφθησαν συνολικά 4 ημεδαποί, εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι, κατηγορούμενοι για διάπραξη ληστείας, κατά συναυτουργία.
Πιο συγκεκριμένα οι συλληφθέντες το απόγευμα της προηγούμενης μέρας, 9 Ιουλίου στην περιοχή της γέφυρας του Πυρίου, σταμάτησαν με την παρουσία τους την πορεία ενός διερχόμενου αυτοκινήτου και αφού άνοιξαν την πόρτα του συνοδηγού, άρπαξαν από ημεδαπή, με τη χρήση βίας, ένα κινητό τηλέφωνο και μία τσάντα, η οποία περιείχε χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα της παθούσας.

Έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και την ενδελεχή έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προέκυψαν άμεσα τα στοιχεία ταυτότητας των δραστών, οι οποίοι, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.
Όπως διακριβώθηκε, ένας εκ των συλληφθέντων ενέχεται στη διάπραξη ακόμη μίας ληστείας, η οποία είχε διαπραχθεί μεσημέρι της 26ης Ιουνίου, σε βάρος πυροσβεστών, κατά τη διάρκεια πυρόσβεσης αγροτικής έκτασης, πλησίον του Οικισμού Πυρίου Θηβών.
Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη συναφών αδικημάτων.
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους στη τέλεση και άλλων παρόμοιων αξιόποινων πράξεων.
Στην συγκεκριμένη επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, συνεπικουρούμενοι από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Φθιώτιδας και Ευβοίας. 

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου