14/7/20

Ξεκίνησαν χθες οι εκπτώσεις


Καλοκαιρινές εκπτώσεις 2019: ξεκίνησαν καλά, αλλά μετά… έπεσαν ...

Κλειστά τα καταστήματα στη Λιβαδειά την Κυριακή 19 Ιουλίου

Ξεκίνησαν χθες Δευτέρα 13 Ιουλίου οι θερινές εκπτώσεις του 2020  και θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα, 31 Αυγούστου και οι Εμπορικοί Σύλλογοι Λιβαδειάς και Θήβας προέβησαν σε σχετική ενημέρωση, ενώ ο Ε.Σ. Λιβαδειάς έκανε γνωστό πως τα καταστήματα της πόλης την Κυρική 19 Ιουλίου θα παραμείνουν κλειστά.

Κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να είναι ακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Κατά την διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο «κατά τη διενέργεια εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης».  Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένες, ενώ συμπληρωματικά δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης. 
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο.
Σε ότι αφορά τις συνθήκες λειτουργίας των καταστημάτων, αυτές ορίζονται συνεχώς με Υπουργικές Αποφάσεις που καθορίζουν ρητά τους περιορισμούς και τους κανόνες τήρησης των αποστάσεων. 
Οι αγορές στο πλαίσιο εφαρμογής των υγειονομικών κανόνων υποδέχονται τους καταναλωτές προσφέροντας όλων των ειδών τα προϊόντα σε πολύ καλή ποιότηα και πολύ ελκυστικές τιμές και οι Εμπορικοί Σύλλογοι καλούν το καταναλωτικό κοινό να εμπιστευτεί τα τοπικά καταστήματα.

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου