28/7/20

Εκδηλώσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών


Το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, συμμετέχοντας στο θεσμό «Όλη η Ελλάδα – Ένας Πολιτισμός», που διοργανώνει το ΥΠ.ΠΟ.Α., ανακοινώνει την πραγματοποίηση εκδηλώσεων στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών.

«Αθηναίων Πολιτεία»
Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, Σάββατο 1 Αυγούστου, ώρα έναρξης 19.30
Το έργο είναι μία ανθολόγηση κειμένων της αρχαίας ιστοριογραφίας (Ηρόδοτος, Θουκυδίδης, Αριστοτέλης, Πλούταρχος, Διογένης Λαέρτιος, κ.α.) και άλλων ιστορικών – αρχαιολογικών πηγών, που ανασυνθέτουν -σε επεισοδιακή μορφή- την περιπετειώδη πορεία του Αθηναϊκού πολιτεύματος προς τη δημοκρατία (7ος-6ος αι. π.Χ.). Πρόκειται για πέντε αυτοτελή, αφηγηματικά «ιστορήματα», διασκευασμένα σε δραματική μορφή και για θεατρική απόδοση, τα οποία συνέχονται θεματολογικά σε ένα ενιαίο ιστορικό – πολιτικό διακείμενο. Τα κεφάλαια ανα-διηγούνται ιστορίες όπως το Κυλώνειο Άγος, η νομοθεσία του Σόλωνα κ.α. Οι ιστορίες αυτές παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε θεατρική μορφή σε σημαίνοντες αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, τα πλέον ιδεώδη – για την παράστασή τους- «θέατρα».


Ρεσιτάλ με έργα του Μίκη Θεοδωράκη από την Εθνική Λυρική Σκηνή
Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, Παρασκευή 7 Αυγούστου & Σάββατο 8 Αυγούστου,
Ώρα έναρξης: 20.30
Η Εθνική Λυρική Σκηνή, διοργανώνει σειρά συναυλιών προς τιμήν του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, που συμπληρώνει 95 χρόνια από τη γέννησή του. Θα παρουσιαστούν εμβληματικά τραγούδια του που σημάδεψαν τον ελληνισμό, λυρικές και επικές αναφορές από τους κύκλους τραγουδιών του σε συνεργασία με σημαντικούς Έλληνες ποιητές, «ψηφίδες» από τις παγκοσμίου φήμης κινηματογραφικές επιτυχίες αλλά και τα μεγαλειώδη λαϊκά του έργα.

Χορευτικά σόλι,
από την Εθνική Λυρική Σκηνή
Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, ωράριο λειτουργίας Μουσείου
Πρόκειται για χορευτικά σόλι που θα παρουσιαστούν σε εσωτερικούς χώρους αρχαιολογικών μουσείων, ως μία συνομιλία κίνησης και ακινησίας.

Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών (γενική είσοδος: €6, μειωμένο: €3).
Μέγιστος αριθμός θεατών: Πενήντα άτομα.
Είναι υποχρεωτική η ηλεκτρονική προκράτηση θέσης στο σύνδεσμο που ακολουθεί: https://digitalculture.gov.gr/2020/07/oli-i-ellada-enas-politismos/
Για κάθε εκδήλωση υπάρχει ξεχωριστή ηλεκτρονική προκράτηση.
Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή συνωστισμού συνίσταται η έγκαιρη προσέλευση, 30 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Μετά την έναρξη η είσοδος δεν επιτρέπεται.
Οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στον αρχαιολογικό χώρο. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μ. για κλειστούς χώρους. Στα μουσεία είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας.
Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή, κατά την είσοδό του και μέχρι την τοποθέτησή του στη θέση του, καθώς και κατά την έξοδό του (ΚΥΑ αρ. Δ1α/Γ.Π. οικ./44076, ΦΕΚ 2798/Β΄/11-07-2020).

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου